Bizarka dneva: pesem bosanskega pevca hit med Američani

Magazin 30. Nov 202112:03 > 12:48
Fazlija
YOUTUBE

Zakaj je med Američani hit glasba z Balkana? Točneje, zakaj na TikToku postajajo viralne že zdavnaj pozabljene skladbe iz Srbije ali Bosne in Hercegovine?

Najprej je nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović poskrbel, da so pesem Jutro je, ki jo izvaja srbska pevka Nada Topčagić, slišali tudi zunaj meja Balkana. V ritmih te pesmi se je namreč prizibal na oder italijanskega festivala San Remo in pesmi, ki je izšla že pred leti, dal novo življenje. Nato je po zaslugah TikToka novo priložnost dobila pesem Miki Milane, ki jo izvaja srbska pevka Vera Matović. Zvok je bil na TikToku priljubljen tudi med slovensko mladino, posnetke s to skladbo pa so ustvarjali tudi angleško govoreči uporabniki omenjenega družbenega omrežja.

A zdaj je vse skupaj postalo še malce bolj bizarno. Ameriški uporabniki TikToka so začeli poplesavati ob delu pesmi Helikopter, ki jo izvaja bosanski pevec Fazlija. Pesem je prvotno izšla konec leta 2015 in ni bila ravno uspešna. Do danes najbolj znana skladba tega izvajalca je bila namreč Malo viski, malo kokakola, Helikopter pa ob izidu ni dosegel bistvene priljubljenosti.

Ni znano, kdo je bil prvi, ki je na TikToku uporabil zvok pesmi Helikopter, a jasno je, da je najprej postala viralna čez lužo. Zdaj se je trend razširil tudi k nam. V viralnem zvoku je uporabljen le začetek pesmi, ko Fazlija zapoje “Helikopter, helikopter, para kofer, para kofer”, nato pa je slišati zvok helikopterja. Nekateri uporabniki se na posnetkih vrtijo, opletajo z rokami ali določenimi predmeti, spet drugi samo nemo pojejo.

Med tistimi, ki se je pridružila trendu, je tudi Penelope Disick, hčerka Kourtney Kardashian.

@pandkourt

♬ Helikopter – Fazlija

Spodaj si poglejte še nekaj bolj kreativnih “helikopterskih” posnetkov:

@jbdjebb

Quand tu prends la trend au premier degré. #pourtoi #fyp

♬ Helikopter – Fazlija

@laetitiaky

What a trend ????! Lmaoooo #helikopter #helicopter

♬ Helikopter – Fazlija

@arijanaborovcii

handy hat kurz fliegen gelernt .. #foryou #foryoupage #xyzbca #fyfyfy #trend

♬ Helikopter – Fazlija

Priljubljenost zvoka je spodbudila tudi Fazlijo, da si je ustvaril TikTok račun:

@fazlijaofficial

Helikopter Helikopter #Fazlija #helikopter #fyp #fy #thankyou

♬ Helikopter – Fazlija

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje