Horoskop: Kaj o vas razkriva podznak, v katerem ste rojeni

Magazin 18. Sep 202109:45 0 komentarjev
horoskop
Profimedia

Podznak oziroma ascedent se izračuna na podlagi kraja in časa našega rojstva. Vplival naj bi na to, kako se vedemo do drugih in kakšen vtis puščamo.

Astrologi še navajajo, da lahko vpliva na naše čustveno življenje in na izbiro partnerja. Če še ne veste, v katerem ascedentu ste rojeni, je na spletu veliko strani, s pomočjo katerih si lahko sami izračunate svoj ascedent.

Pomembno je dobro poznati sebe in morda boste s pomočjo značilnosti, ki veljajo za posamezne podznake, izvedeli nekaj novega.

Podznak oven

Na prvem mestu je samozavest pri nastopanju. Dajete vtis dostojanstvene osebe, tudi pri hoji, vaš korak je odločen in čvrst. Pomembno vam je, da vas drugi vidijo v dobri luči, v komunikaciji led skušate razbiti s svojo duhovitostjo. Ste spontani in neposredni, morda zaradi tega včasih malce nerodni, zato ne bo odveč, če se skušate malce bolj nadzorovati. Najbolje se boste ujeli z levi, tehtnicami in strelci.

Podznak bik

Za ljudi, rojene v tem podznaku velja, da so veliki očarljivci, ki pritegnejo tudi s svojim videzom. Veliko pozornosti posvečate svojim gibom, ki so – hote ali nehote – zapeljivi in vabljivi. So stabilni in stremijo k materialni varnosti, saj jim ta pomeni izjemno veliko. V družbi se bodo potrudili imeti glavno besedo. Najbolje se bodo ujeli z devicami, škorpijoni in kozorogi.

Podznak dvojčka

Večinoma gre za komunikativne, po videzu vitke ljudi s prožnim in gibčnim telesom, ki so prilagodljivi in iznajdljivi. Ukvarjajo se z več stvarmi hkrati, zato včasih delujejo malce odsotno. Svoj mladostni videz ohranjajo vrsto let, zato je težko ugotoviti dejansko starost. So veseli ljudje, ki s tem privabijo druge v svojo bližino. Okrog njih se mora nenehno nekaj dogajati, so ljudje akcije. Najbolje se bodo ujeli z vodnarji, tehtnicami in strelci.

Podznak rak

To so čustvene osebe, ki bodo do drugih delovale nežno, očarljivo in nadvse prijazno, hkrati pa bodo skušale drugim pokazati, da so občutljive. Imajo izjemno razvito intuicijo, na katero se zanašajo. Skušajo se izogniti konfliktnim situacijam. Vedno dajejo podporo drugim, a jo pričakujejo v zameno, ko jo potrebujejo. Družina jim je vedno na prvem mestu. Dobro se bodo ujeli s kozorogi, škorpijoni in ribami.

Podznak lev

Gre za ljudi, ki preprosto obožujejo pozornost in so vedno radi v centru dogajanja. Njihova drža je ponosna in pokončna, z njo pritegnejo druge ljudi. So vedri, to pa jim pomaga pri tem, da dolgo ohranijo mladostni videz. So neustrašni in pogumni, najbolj pa se umirijo, ko se ukvarjajo s kakšno ustvarjalno dejavnostjo. Obdali se bodo z ljudmi, ki so jim podobni, močnimi in pokončnimi. Najbolje se ujamejo s strelci, ovni in vodnarji.

Podznak devica

To so izrazito empatični ljudje, hkrati pa veljajo za iznajdljive. So izjemno inteligentne osebe, redoljubne in natančne. Pomembno jim je, da ima vse v njihovem življenju svoj prostor: tako predmeti kot ljudje. Znajo biti preveč samokritični, zato tisti, ki so preveč sproščeni, ne bodo najbolj dobrodošli v njihovi bližini. Pomembno jim je, da v družbi pustijo dober vtis, za kar se bodo zelo potrudili. Najbolje se ujamejo s kozorogi, ribami in biki.

Podznak tehtnica

Na kratko bi jih lahko opisali z besedami: taktni, očarljivi in v večnem iskanju ravnovesja. Osebe, rojene v tem podznaku, zelo rade pomagajo drugim, to jih preprosto osrečuje in jim daje občutek zadovoljstva. Všeč jim je vse, kar je lepo. Svojemu videzu posvetijo veliko pozornosti, zato so vedno urejeni. Njihovi odzivi so umirjeni, le redko se razburijo in povzdignejo glas. Najbolje se ujemajo z vodnarji, ovni in dvojčki.

Podznak škorpijon

Svoja čustva pokažejo le redkim izbrancem, tudi svojih resničnih misli ne bodo izrazili v širši družbi. Veljajo za nekoliko skrivnostne posameznike, ki jih ni dobro razjeziti, saj lahko postanejo maščevalni. Njihova pojava je karizmatična in nadvse očarljiva, zato so za nasprotni spol izjemno privlačni. Telesna konstitucija je močna in čvrsta, pogled pa skorajda hipnotičen. Drugi jih bodo težko “prebrali” in ugotovili, o čem razmišljajo. Najbolje se ujemajo z biki, ribami in raki.

Podznak strelec

To so veseli, vedri in sproščeni posamezniki, ki so svobodnega duha. Uživajo v svojem delu, radi so obdani z ljudmi, do katerih so lahko iskreni. Imajo odličen smisel za humor, s pomočjo katerega lahko umirijo še tako razgreto ozračje. Vedno so radi v središču pozornosti, v življenju nadvse uživajo. Po videzu so mladostni in urejeni, njihov največji sovražnik pa je dolgčas. Najbolje se ujamejo z dvojčki, ovni in levi.

Podznak kozorog

Gre za ljudi, ki jih v veliki meri označuje beseda odgovornost, tako do sebe kot do drugih. Z nogami so trdno na tleh in veljajo za izjemno zanesljive prijatelje ter partnerje. V svojo družbo bodo radi sprejeli ljudi, ki so jim blizu inteligentni pogovori in ki jim bodo razširili obzorja. Na prvi pogled delujejo nekoliko hladno in zadržano, a ko se sprostijo, so izjemno zanimivi sogovorniki. Najbolje se ujamejo z devicami, raki in biki.

Podznak vodnar

 To so iznajdljivi ljudje, ustvarjalni, polni raznih zamisli. Vedno se trudijo nadzorovati svoja čustva, kar jim uspeva, zato bodo le redko izbruhnili ali se spustili v zveze, ki jim ne bodo ustrezale. So družabni in s svojo očarljivostjo pritegnejo druge ljudi, ki so preprosto radi v njihovi družbi. A njihova discipliniranost na vseh področjih zna biti močno izražena, zato lahko delujejo nekoliko vzvišeno. Najbolje se ujamejo s tehtnicami, dvojčki in levi.

Podznak ribi

Veljajo za umetniške duše, sanjače in zelo čustvene posameznike. Za druge premorejo veliko razumevanja, a zaradi svoje občutljivosti pogosto mislijo, da jih njihovi bližnji ne razumejo najbolje. So prilagodljivi in iznajdljivi ljudje, ki se radi umetniško izražajo. Njihov videz jim je pomemben, zato veliko časa namenijo negi svojega telesa. Dobro se razumejo s škorpijoni, raki in devicami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!