Hrvati so si izmislili novo besedo za čevapčiče

Magazin 01. Okt 202110:20 1 komentar
Čevapčiči
PROFIMEDIA

V eni od zagrebških restavracij strežejo čevapčiče v testu za pico, s francosko solato, veliko čebule in novim imenom.

Zagrebška restavracija je predstavila gastronomsko novost – “mljevenike”.

Če vas spominjajo na jed, ki že obstaja, imate prav – gre za čevapčiče.

Lastnik restavracije je povedal, da so se za novo ime odločili, da ne bi užalili sosede.

“Ker Bosna in Hercegovina velja za deželo čevapčičev, smo se odločili, da naredimo nekaj, kar bi bilo le naše – hrvaško. Da ne bi užalili ljudi iz sosednje države in jedi imenovali čevapčiči, smo naredili mljevenike,” je pojasnil Domagoj Delač, lastnik restavracije.

Dodal je, da so dolgo časa preizkušali sestavine za mljevenike, da bi dobili popoln recept.

“Mljeveniki bodo narejeni iz svinjine in govejega mesa. Govejega mesa bo več, ampak svinjina bo dala dovolj maščobe, da bo mljevenik sočen,” je poudaril lastnik restavracije in dodal, da jih strežejo v testu za pico, s francosko solato in veliko čebule.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje