Igralec Alec Baldwin napovedal intervju z Woodyjem Allenom

Magazin 27. Jun 202216:18 > 17:25 0 komentarjev
Alec Baldwin
Lucy Nicholson/REUTERS

Ameriški igralec Alec Baldwin je za torek napovedal intervju s slovitim filmskim ustvarjalcem Woodyjem Allenom, nad katerim visi temna senca zaradi obtožb posvojene hčere Dylan Farrow, da jo je kot deklico spolno zlorabil. V videoposnetku je Baldwin, vidno naklonjen napovedanemu sogovorniku, pokazal njegovo najnovejšo knjigo Zero Gravity.

Kot so spomnili pri filmski reviji Variety, so se obtožbe zoper Allena obnovile lani, ko je HBO predvajal dokumentarec Allen v. Farrow, v katerem sta Dylan in njena mati Mita Farrow še podrobneje opisali obtožbe, ki sta jih prvič podali leta 1992. Allen je zanikal vse obtožbe, dve dolgotrajni preiskavi sta se končali brez obtožb zoper njega.

Baldwin je v nedeljo zvečer na svojem Instagram profilu napovedal intervju ter ob tem zapisal, da mu je vseeno, če bo kdo objavljal sodbe na njegovo najavo. “Imam svoje prepričanje in mi je res vseeno za špekulacije drugih. Če menite, da bi moralo sojenje potekati v obliki dokumentarnega filma HBO, je to vaša stvar,” je poudaril.

Allen še naprej snema filme, čeprav mu je Amazonon zaradi omenjenih obtožb za štiri projekte preklical pogodbe. Leta 2019 je sicer s spletnim velikanom dosegel poravnavo, potem ko ga je tožil za 68 milijonov dolarjev.

Baldwin je z Allenom sodeloval pri filmih Alice (1990), Rimu z ljubeznijo (2012) in Otožna Jasmine (2013). Skupaj z Diane Keaton, Scarlett Johansson, Larryjem Davidom, Javierjem Bardemom in Judom Lawom je ostal eden najbolj predanih režiserjevih zagovornikov. Med igralci, ki so izrazili obžalovanje zaradi sodelovanja z njim, pa so Kate Winslet, Rebecca Hall, Colin Firth in Timothee Chalamet, so spomnili pri britanskem časniku The Guardian.

Baldwin se tudi sam sooča s tožbami zaradi zaradi lanskoletne tragedije, ko je na snemanju filma v Novi Mehiki sprožil pištolo, v kateri naj ne bi bilo pravih nabojev, in pri tem ubil snemalko Halyno Hutchins ter ranil režiserja Joela Souzo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.