Italijanska kuharica: 4 najpogostejše napake pri pripravi jedi iz testenin

Magazin 29. Sep 202417:00 0 komentarjev
špageti, pašta, vilice, testenine
Foto: PROFIMEDIA

Lastnica restavracije z Michelinovo zvezdico je razkrila, kako pravilno pripraviti dve priljubljene jedi iz testenin in dve napaki, ki jih mnogi storijo pri serviranju.

Kuharica Angela Hartnett, britanska chefinja italijanskega porekla, lastnica restavracije z Michelinovo zvezdico je razkrila najpogostejše napake, ki jih delajo kuharji pri pripravi karbonare in testenin z bolonjsko omako in še dve pogosti napaki.

V podkastu The Dish (Jed) jo je voditelj Nick Grimshaw vprašal, kaj jo najbolj zmoti, ko gleda, kako ljudje doma pripravljajo testenine, poroča portal N1 Sarajevo.

Smetana v karbonari

“Smetana v karbonari je ena od stvari, ki me še posebej zmoti. Tradicionalna italijanska karbonara je narejena iz jajc in sira. Obe sestavini je treba dodati vročim testeninam in vse skupaj premešati, da bi dobili omako s pravilno teksturo,” je dejala.

Široki rezanci, ne špageti

Druga stvar, na katero je opozorila, so špageti, ki jih mnogi kuharji servirajo z bolonjsko omako. “Na severu Italije, odkoder jed prihaja, uporabljajo široke rezance (tagliatelle) in ne špagetov,” je dejala.

Kdaj naribati parmezan in huda napaka pri odcejanju testenin

Hartnett je v nadaljevanju opozorila na še dve pogosti napaki pri pripravi testenin.

“Spomnim se, kako me je zmotilo, ko sem še študirala, ko je nekdo testeninam dodal parmezan, ki je bil že nariban. Parmezan na testeninah mora biti vedno sveže nariban. To me je zmotilo tako kot testenine, ki jih nekateri prelijejo s hladno vodo, ko jih potegnejo iz kropa. Tega se nikoli ne naredi,” je povedala.

O pogostih napakah pri kuhanju testenin, smo sicer že pisali, prav tako lahko na naših spletnih straneh najdete precej receptov za pripravo okusnih jedi iz testenin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!