Izolski raper Drill z novim komadom Bedni narod

Magazin 09. Dec 202210:15
Drill
Foto: Alan Bučar Vukšić

Drill je umetniški nadimek Andreja Bučarja, 32-letnega raperja iz Izole, tekstopisca, producenta, ustanovitelja glasbene založbe Komora in režiserja lastnih videospotov, ki se z glasbo ukvarja že od 10. leta.

Izolan je do danes izdal že pet studijskih solo albumov ter dva v sodelovanju z drugimi izvajalci. Njegov zadnji, peti album z naslovom Rojeni da blestimo je izšel maja letos. Od takrat nastopa na istoimenski turneji po Sloveniji, za katero tudi snema prvi slovenski dokumentarec o Rap turneji. Nova skladba z naslovom Bedni narod je nastala v sodelovanju s pionirjem hip hopa na področju bivše Jugoslavije, Juiceom, za katerega Drill pravi: “Juice je meni ter vrsto drugim rap izvajalcem na Balkanu že od naših ranih začetkov velik navdih.” Prav tako je pri skladbi dodal svoj pečat tudi raperju osebno najboljši kitarist pri nas, Tadej Košir – Stalker, ki je pesem oplemenitil s solažo na električni kitari in pesmi dodal zelo nenavaden in izviren aranžma za tovrsten glasbeni žanr.

Drill in Juice
Alan Bučar Vukšić – Drill in Juice

Besedilo govori o človeški nevoščljivosti in ranljivo, a obenem ostro kritizira tovrstno početje. Refren pesmi nagovarja zavistni narod ter sprašuje o vzroku njihove nevoščljivosti in njihove želje, da bi drugim spodletelo pri uresničevanju svojih sanj. “Gre za zavedanje, da se določeni ljudje v naši bližini pretvarjajo, da nam stojijo ob strani, hkrati pa komaj čakajo, da nam zarijejo nož v hrbet v želji, da nam spodleti,” dodaja mladi glasbenik. V videospotu, ki je že Drillov deveti, se vsi trije sodelujoči izvajalci pojavljajo na neobičajnih lokacijah. “Želeli smo prikazati čistost in umirjenost skladbe v dvorišču belega piranskega samostana, staro beneško arhitekturo v Trstu, Besenghijevo palačo v Izoli, prostrani travnik pod Slavnikom ter vožnjo v praznem kupeju starega vlaka, v katerem je prikazano, kako pišem besedilo,” opiše svoj pogled na vizualno upodobitev pesmi. Videospot je snemal, režiral, montiral ter obarval nadobudni filmar iz Izole, Drillov brat, Alan Bučar Vukšić.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.