Jamie Bell in Margaret Qualley dobila vlogi največjih plesnih zvezd Hollywooda

Kultura 17. Feb 202315:00
GINGER ROGERS, FRED ASTAIRE
Profimedia

Mlada zvezdnika Jamie Bell in Margaret Qualley (hčerka Andie MacDowell) bosta stopila v plesne čevlje dveh največjih zvezd Hollywooda - nepozabnih Freda in Ginger. Koreograf filma je Christopher Wheeldon, ki že ima tonyja za koreografijo v muzikalu o Michaelu Jasckonu ter za Američan v Parizu.

Jamie Bell (Billy Elliot) in Margaret Qualley (Služkinja) bosta zaigrala v filmskem biografskem filmu o Fredu Astairu in Ginger Rogers. Fred & Ginger je napisal Arash Amel, režiral pa Jonathan Entwistle. Glasbena ekipa, ki je zadolžena za poustvarjanje pesmi in plesa, po katerem sta znana Astaire in Rogers, vključuje Mariusa de Vriesa, Marka Sonnenblicka, Abigail Barlow in Emily Bear. Christopher Wheeldon bo koreograf.

Margaret Qualley
Profimedia

Film se bo osredotočil na življenjsko odločilno točko v njunih zgodnjih karierah, ko sta njuna kontrastna plesna sloga in intenzivno rivalstvo grozila, da bosta za vedno uničila njuno partnerstvo in skrbno izbrušeno podobo. Datum začetka snemanja filma še ni določen. Fred Astaire in Ginger Rogers sta bila plesna partnerja v skupno 10 filmih, 9 z RKO Radio Pictures od 1933 do 1939 in enem, The Barkleys of Broadway, z MGM leta 1949, njunim edinim barvnim filmom.

Jamie bell
Profimedia

Zanimivo pa, da se istočasno snema še en film o tem slavnem paru, v katerem ima glavo vlogo britanski igralec Tom Holland, ki je zaslovel z vlogo Petra Parkerja v Marvelovih filmih o Spider Manu. Film bo režiral Paul King, režiser filmov o Paddingtonu. Ta film bo pripovedoval zgodbo o odnosu med Fredom in njegovo sestro Adele Astaire.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.