“Je to normalno?” Posnetek iz Avstralije presenetil in začudil mnoge (VIDEO)

Magazin 15. Maj 202420:19 3 komentarji
Bosonogi v Avstraliji
Foto: Posnetek zaslona/X

Ali ste vedeli, da so bosonogi sprehajalci v Avstraliji in na Novi Zelandiji vsakdanji prizor?

Na družbenem omrežju X je zakrožil posnetek iz Avstralije, ki kaže številne sprehajalce, ki po ulicah, na prehodih za pešce, pločnikih in v restavracijah hodijo bosi. Uporabnik, ki je posnetek objavil, se je ob tem vprašal, ali je navada, ki jo je opazil, normalna in značilna za vse prebivalce te države, poroča Citymagazine.rs.

V komentarjih je nato dobil odgovor, da je to povsem običajna praksa za mesta ob obali. “Ena četrtina ljudi v kateremkoli obalnem mestu ne nosi čevljev. Odvisno od tega, kako blizu plaže ste, moški ne nosijo niti majic,” je zapisal neki uporabnik.

“Zanimivo, vi očitno nimate veliko igel in razbitega stekla,” se je pošalil nekdo drug, tretji uporabnik pa je zapisal: “Kako čudno. Dovolj čisto je, da lahko hodijo bosi. Res so čudni ljudje.”

Nekateri so ob tem sicer opozorili, da hoja brez čevljev ni značilna za večja mesta. Drugi pa se se spraševali, ali je ta praksa dovolj higienična in zdravju prijazna.

V komentarjih so nekateri poudarili, da so tamkajšnje ulice precej čiste in izpostavili tudi zdravstvene koristi, ki jih telesu prinaša bosa hoja, še piše Citymagazine.rs.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje