Jethro Tull se po 23 letih vračajo v Slovenijo

Magazin 15. Dec 202214:15 1 komentar
Jethro Tull
Profimedia

Nastopili bodo 3. junija 2023 v Ljubljani, v Hali Tivoli, kjer so nastopili tudi prvič, ko so bili pri nas.

Jethro Tull velja za eno izmed največjih rokovskih skupin in za svojevrsten fenomen v zgodovini popularne glasbe. Ian Anderson, frontman skupine, je pravzaprav prvi, ki je flavto povezal z rokovskimi ritmi. Njihove pesmi so mešanica roka, bluza, džeza in ljudskih tradicij s severa britanskega otočja. Sredi 70. let minulega stoletja so veljali za eno najbolj uspešnih rok zasedb, v času, ko so bili njihovi tekmeci Rolling Stones, Led Zeppelin in Elton John.

V ljubljanski Hali Tivoli so prvič nastopili 15. aprila leta 1975, tja so se potem vrnili še enkrat, in sicer maja leta 2000. Štiri leta pozneje, leta 2004, se je Ian Anderson vrnil v Ljubljano, natančneje na koncert Tinkare Kovač v Cankarjev dom, kjer je nastopil kot poseben gost. Za tem se je Tinkara pridružila Ianu in njegovim raznolikim zasedbam v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem še desetkrat.

Progresivni rokerji so 28. januarja 2022 pri založbi Insideout Music izdali že 22. album, ki so ga poimenovali The Zealot Gene. Albumu se je takoj uspelo prebiti med 10 najbolje prodajanih albumov na britanski glasbeni lestvici, kjer je zasedel skupno 9. mesto. V karieri so izdali 30 studijskih in live albumov, ki so jih prodali v več kot 60 milijonov izvodih. Za njimi je več kot 3.000 koncertov, ki so jih odigrali v 40 državah, na leto so odigrali po 100 koncertov.

Ljubitelji njihove glasbe bodo tako vnovič dobili priložnost, da se udeležijo njihovega koncerta, ki bo zagotovo pravo glasbeno doživetje in užitek.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.