Johnny Depp: “Fizična in čustvena zloraba mame me je povsem uničila”

Magazin 06. Jun 202209:45 > 10:33 0 komentarjev
Johnny Depp
Profimedia

Sojenje med igralcema Johnny Deppom in njegovo bivšo ženo Amber Heard se je odvilo v korist znanega igralca. Med sojenjem pa je Depp pripovedoval tudi o tem, kako travmatično je bilo njegovo otroštvo, ki je oblikovalo njegove sedanje težavne odnose. 

Johnny Depp je na sojenju spregovoril o svojem ne najbolj rožnatem otroštvu. Njegova mama je izvajala nasilje tako nad otroki kot nad soprogom. Mama naj bi imela v sebi ogromno besa in sovraštva – znašala se je nad možem, kadar pa on ni bil na voljo, saj je bil veliko odsoten, se je spravila na otroke.

Depp je povedal, da so se veliko selili, zato je bil vedno povsod tisti “novi otrok”, kar mu je bilo zelo neprijetno. Njegova mama pa je bila izjemno nepredvidljiva oseba, sposobna naj bi bila velikih okrutnosti. Vrgla mu je tudi pepelnik v glavo ali ga pretepla s čevlji z visoko peto oz. karkoli je imela pri roki.

“V naši hiši ni bilo varnosti in zaščite. Vse, kar si lahko naredil, je bilo, da si se trudil ostati zunaj cone ognja, ko je izgubljala nadzor, saj si takrat vedel, da jih bo nekdo dobil. Običajno sem bil to jaz.”

”Fizično nasilje je bila konstanta, zato si se ustrašil vedno, ko je šla mimo tebe. Vendar je bilo ogromno tudi verbalnega nasilja, vedno se je norčevala iz naših fizičnih napak in telesnih pomanjkljivosti. Brat, ki je nosil očala, je bil zanjo štirioki, norčevala se je iz zob … Sam sem uradno slep na levo oko, tudi iz tega se je norčevala. S fizično bolečino si se nekako navadil živeti, vendar nas je psihološka in čustvena zloraba povsem uničila.”

Za očeta pravi, da naj ne bi nikoli izrekel slabe besede ali jo udaril, nekajkrat je udaril v steno, nje nikoli. Ni se hotel niti prepirati z njo. “Ko sem bil star pet let, sem se spraševal, kako lahko to prenaša, zakaj ne odide … Nisem imel moči, da bi lahko karkoli spremenil.”

“Ko je oče odšel, nisem vedel, da je odšel za vedno. Kmalu mi je povedal, da ne zmore več, da sem zdaj jaz “mož”. Takrat se mi je zdelo, da je strahopeten.”

Mama je nato zapadla v težko depresijo. Pojedla je ogromno tablet in poskušala narediti samomor, odpeljal jo je rešilec. Starša sta se ločila, ko je bil Johnny star 15 let. Takrat je bilo v ločitvenih dokumentih navedeno, da je mati podpisala, da je njen mladoletni otrok, Johnny Depp, v celoti emancipiran in se sam preživlja.

Preživljal se je z igranjem glasbe v klubih in preprodajo drog. Droge so bile njegov način pobega iz družinskih težav.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.