Kaj se zgodi, če se pozimi redno odpravite v savno?

Magazin 09. Nov 202211:45
savna
Profimedia

Vsi, ki obožujete visoke temperature, boste veseli novice o savnah: na vas lahko vplivajo blagodejno!

Če odpotujete na sever Evrope, boste opazili, da veliko ljudi zahaja v savne in si radi vzamejo čas za to. Ne gre le za navado, temveč ima redno zahajanje v savno svoje koristi. To vas bo prepričalo, da tudi sami kar danes rezervirate termin za obisk savn:

Sprostitev

Na prvem mestu naj bo najočitnejši razlog za obisk savne: sprostitev! December je že tako ali tako stresen, zato hitro zanemarite skrb zase. Naj bo tokrat drugače: kak dan preživite ob razvajanju v savnah in pustite, da vsaj za nekaj časa izginejo skrbi in stres, ki se kopiči v vas. Sproščeni boste lažje na voljo drugim in mirno preživeli zimo, saj stres slabo vpliva na fizično in psihično zdravje.

Sprostitev napetosti v mišicah

Morda ste že videli kakšnega športnika, kako se večkrat odpravi v savno. Ne gre le zato, da so mu pri srcu visoke temperature. Savna dobro vpliva na napetost v mišicah in sklepih, kar je lahko tudi posledica vadbe. S tem se strinja celo raziskava. Mogoče izginejo bolečine v spodnjem delu hrbta, ki ste jih pridelali s prekomernim sedenjem.

Za srce in ožilje

Toplota bo razširila krvne žile, kar pomeni, da se bo posledično povečal krvni pretok. To je odlično za zdravje srca in ožilja, saj po telesu zaokroži kisik in vse hranljive snovi.

Blaženje infekcij

Obisk v savni lahko ublaži infekcije v telesu, kar omogoča normalno delovanje vseh procesov, tako pa najbolje skrbite za svoje telo. Pospeši se tudi proces okrevanja, vendar v savne ne hodite bolni. Najprej se pozdravite in se šele potem izpostavite visokim temperaturam.

Razširjene pore

Para dobro deluje na kožo, saj odpre pore, kar je pomembno predvsem za vse, ki se borite z aknami in drugimi težavami s kožo. Z znojenjem pa se izločijo umazanija in škodljive snovi, ki povzročajo akne in vnetja. Zato je po savni dobro očistiti tako obraz kot telo z blagimi sredstvi, ki bodo sprala umazanijo s telesa.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.