Kako se prebuditi bolj zgodaj in dan začeti mirno?

Magazin 06. Feb 202217:45 0 komentarjev
Ženska
Profimedia

Če bi zjutraj končno radi nehali hiteti in vam je všeč ideja, da bi v miru spili prvo skodelico kave, imamo za vas nekaj trikov, ki lahko pri tem pomagajo.

Ko se boste privadili zgodnejšega vstajanja, ne boste hoteli tistih nekaj minut zamenjati za nič na svetu. Dobro se vam bosta prilegla tako tišina kot jutranje raztezanje, branje ali karkoli drugega, kar želite početi.

Poskusite z nekaj koraki, ki vam lahko pomagajo do zgodnejšega prebujanja:

Spodletelo vam bo …

Kakšen nasvet je to? Verjetno že veste, kaj sledi: poskusite znova.

Ne bomo lagali, težko se bo prebuditi le 10 ali 15 minut prej in ne bo se vam vedno ljubilo vstati takoj, ko zazvoni budilka. Ampak ni vse izgubljeno, če vam ne uspe. Poskusite jutri znova in naslednji dan ponovno … Potrebovali boste nekaj časa, da se telo privadi na nov ritem. Prvih nekaj tednov bo napornih, a boste hitro začeli opažati prednosti zgodnjega vstajanja.

Pazite na ravni železa

Najprej je pomembno, da se v posteljo odpravite dovolj zgodaj, da si zagotovite dovolj spanca, saj se v nasprotnem primeru zgodnjega vstajanja ne boste mogli lotiti, kaj šele privaditi.

Če imate nizke ravni železa, se boste kljub dolgemu spancu prebujali utrujeni, zato je nujno, da to nadzorujete in poskrbite, da vam ga v telesu ne bo primanjkovalo. V primeru nizkih ravni železa se posvetujte z zdravnikom in sami ne delajte velikih sprememb v prehrani.

Skrivnost jutranjih ptic

Vas zanima, kako lahko nekateri jutra začnejo že ob svitu in vam vsak dan pripovedujejo o čudovitem sončnem vzhodu? Ne dajo si priložnosti, da bi spali dlje. Niti minute več, kot so si zastavili.

Nastavijo samo eno budilko in se takoj ob pisku spravijo iz postelje. Tudi če nekaj sekund sedijo v postelji, ne naredijo takšne škode, kot bi jo, če bi “le za nekaj sekund” zaprli oči in ponovno zaspali. Če imate več budilk, lahko za začetek nastavite le eno in takoj vstanete.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!