Tudi nekaj dni star kruh je lahko spet mehek, kot da bi bil svež.
Za hitro in enostavno “oživitev” starega kruha potrebujete le navlažene papirnate brisače in mikrovalovno pečico, lahko pa tudi navadno pečico, če je kos kruha večji.
Papirnato brisačo navlažite in vanjo zavijte kruh. Tako zavit kruh položite na krožnik in ga v mikrovalovni pečici segrevajte deset sekund. Vzemite ga ven in spet uživajte v mehkem in toplem kruhu.
Če imate celo štruco, na primer bageto, ki je izgubila svežino, ne uporabljajte papirnatih brisač. Štruco samo rahlo poškropite z vodo pod pipo in jo za približno pet do sedem minut postavite v segreto pečico na 220 stopinj Celzija in spet uživajte v toplem, hrustljavem in dišečem kruhu, piše Tportal.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!