Čeprav peka pice ni nič zahtevnega, kuharski mojstri razkrivajo tri najpogostejše napake, ki ste jih pri pripravi domače pice zagotovo že naredili tudi sami.
1. Priprava testa
Če testo pripravljate sami, ne smete zanemariti dejstva, da mora pregneteno testo več ur počivati. V picerijah ga praviloma pripravljajo že dan prej ali pa navsezgodaj zjutraj, da nato počasi vzhaja v hladilniku. Testa za pico tudi ne obdelujte z ničimer drugim kot z rokami. Če testo še vedno ni dovolj voljno in elastično, ga raje še nekoliko pustite ”počivati” na sobni temperaturi.
2. Umetnost nadeva
Na domačo pico nikar ne dajajte vnaprej pripravljene oziroma kupljene paradižnikove omake. Za njeno pripravo namreč potrebujete le paradižnikov sok, ki ga po želji solite, mu dodate malo bazilike ali origana. Šele s tako pripravljeno omako lahko mirne duše namažete testo.
Pozorni bodite tudi pri sestavinah za nadev. Z njimi nikar ne pretiravajte. Če na primer testo obložite s pršutom, pazite, da ne dodate še drugih slanih sestavin, sicer bo rezultat seveda preslana pica.
3. Premalo vroča pečica
Pri peki pice naj vas prevroča pečica res ne skrbi, zato jo mirne vesti ogrejte na maksimalno temperaturo, pico pa dajte v pečico šele, ko bo ta zares zelo vroča, in jo pecite le nekaj minut. Pa dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!