
Alufolija ni vedno najboljša izbira za zavijanje ostankov hrane ali hrane, ki jo jemljete s seboj za malico. Preberite, zakaj.
Oglaševanje
Verjetno ste že kdaj uporabili alufolijo za zavijanje ostankov hrane ali pa ste vanjo zavili kakšen sendvič ali kaj drugega za malico ali za na izlet.
Čeprav se pogosto zdi kot priročna in hitra rešitev, strokovnjaki opozarjajo, da aluminijasta folija pravzaprav ni najbolj varna izbira za shranjevanje hrane.
Oglaševanje
Za razliko od plastičnih posod ali vrečk, ki jih lahko hermetično zapremo, folija ne zagotavlja popolne zaščite.
Zrak zlahka pride do hrane, kar poveča tveganje za kvarjenje in razvoj škodljivih bakterij.
Poleg tega lahko vlaga iz hrane izhlapi, zaradi česar jed hitreje izgubi svežino in teksturo, piše portal N1 Hrvaška.
Hrana, zavita v folijo, lahko spremeni vonj in okus – še posebej, če gre za kisle ali slane jedi.
Oglaševanje
V takih primerih pride do reakcije med aluminijem in sestavinami hrane, kar pa ni zaželeno tako zaradi okusa kot morebitnih posledic za zdravje.
Prav tako v alufolijo ni priporočljivo zavijati vroče hrane.
Bolje je počakati, da se jed ohladi na sobno temperaturo, nato pa jo zapakirati – a le, če jo nameravamo hraniti kratek čas, največ do dva dni.
Oglaševanje
Če aluminijasto folijo redno uporabljate za shranjevanje hrane, razmislite še o drugih možnostih, ki bolje ščitijo živila in podaljšajo njihovo svežino.
Steklene ali plastične posode s pokrovom so varnejša in trajnejša izbira, piše portal.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje