Kdo so nekateri slavni, ki so služili v vojski

Magazin 27. Nov 202214:45
Betty White
Profimedia

Ste vedeli, da so te zvezdniki bili v vojski? Žal so nekateri med njimi že pokojni.

Betty White

Pokojni zvezdnici je ameriška vojska priznala njeno služenje v vojski po njeni smrti 31. decembra 2021. “Ne le da je bila neverjetna igralka, služila je tudi med drugo svetovno vojno kot članica prostovoljne službe ameriških žensk. Prava legenda na platnu in zunaj njega,” so zapisali na Twitterju. Ameriški mornariški inštitut je nadalje pojasnil, da je med službovanjem v vojski vozila tovornjak za oskrbo.

Tom Selleck

Tom Selleck
Profimedia

Morda je velika sposobnost Toma Sellecka, da je odlično upodobil nekdanjega mornariškega tjulnja Thomasa Magnuma v filmu Magnum P. I. izhajala iz njegovega časa v vojski. Od leta 1967 do 1973 je služil kot vojak v Nacionalni gardi kalifornijske vojske.

Morgan Freeman

Morgan Freeman
Profimedia

Dobitnik oskarja z ikoničnim glasom je bil med odraščanjem navdušen nad vojnimi filmi, kar ga je navdihnilo, da se je leta 1955 pridružil zračnim silam. Delal je kot radarski tehnik in spoznal, da letenje v zračnih silah ni zanj, zato je izstopil skoraj štiri leta kasneje. Igralec se je sčasoma vrnil “v vojsko” pri filmu, leta 1989 je zaigral v priznani drami o državljanski vojni Glory.

Hugh Hefner

Hugh Hefner
Profimedia

Čeprav si pokojnega Hugha Hefnerja težko predstavljamo kot karkoli drugega kot impresarija za imperij Playboy, je po srednji šoli služil kot pehotni referent v vojski. Dve leti pozneje, leta 1946, je bil odpuščen.

Adam Driver

Adam Driver
Profimedia

Pred vstopom v svet igralstva se je 17-letni Adam Driver pridružil marincem kmalu po napadih 11. septembra 2001. “Pridružil sem se … počutil sem se kot večina ljudi v državi v tistem času, poln občutkov o patriotizmu in maščevanju ter želje, da bi nekaj naredil,” je dejal v pogovoru na TED. “To, skupaj s tem dejstvom, da nisem delal ničesar.” Zvezdnik je bil rad v marincih, a je bil po dveh letih služenja zdravniško odpuščen.

Robin Quivers

Robin Quivers
Profimedia

Sovoditeljica oddaje Howard Stern Show je svoji domovini služila od leta 1975 do 1978. Po diplomi medicinske sestre je delala kot medicinska sestra v letalskih silah in se povzpela do čina stotnice. Radijska voditeljica, ki je preživela raka in je odkrito spregovorila o svojem boju z boleznijo, je leta 1995 izdala avtobiografijo.

James Earl Jones

James Earl Jones
Profimedia

Kultni filmski in odrski zvezdnik James Earl Jones, ki uspešno posodil glas Darthu Vaderju v Vojni zvezd in Mufasi v Levjem kralju se je takoj po fakulteti pridružil vojski. Sčasoma je bil povišan v prvega poročnika in bil je član 75. Rangers Regime.

Chuck Norris

Chuck Norris
Profimedia

Zvezdnik je po srednji šoli služil kot letalski policist v letalskih silah. Med svojo štiriletno vojaško kariero, ki se je končala leta 1962, je bil poslan v letalsko bazo Osan v Južni Koreji, kjer je začel trenirati borilne veščine – strast, ki je kasneje postala njegova blagovna znamka kot akcijska zvezda. Leta 2007 postal častni marinec Združenih držav Amerike.

Ice-T

Ice-T
Profimedia

Ice-T se je po srednji šoli pridružil 25. pehotni diviziji vojske. Potem ko je bil napoten na Havaje in je služil štiri leta, se je preselil v Kalifornijo, kjer je sčasoma začel kariero kot raper, preden se je podal v film in televizijo, vključno z dolgoletno serijo Zakon in red: Enota za posebne primere.

Clint Eastwood

Clint Eastwood
Profimedia

Legendarni igralec in z oskarjem nagrajeni filmski ustvarjalec je služil v vojski, preden je začel slavno kariero v Hollywoodu. Med korejsko vojno je bil vpoklican in se je uril v Fort Ordu v Kaliforniji. Tam se je zaposlil kot učitelj plavanja in bil leta 1953 odpuščen.

Johnny Cash

Johnny Cash
Profimedia

Po končani srednji šoli leta 1950 se je superzvezdnik countryja prijavil v letalske sile. Medtem ko je bil nameščen v Nemčiji, kjer je služil kot radiec obveščevalne službe, je napisal besedilo za pesem, ki bo postala njegov podpis, “Folsom Prison Blues”.

Rob Riggle

Rob Riggle
Profimedia

Igralec in komik se je marincem pridružil kot pilot leta 1990 in služil 23 let, preden se je leta 2013 upokojil. “Bil sem dodiplomski študent na Univerzi v Kansasu in imel sem pilotsko licenco. Bil sem tudi glavni v gledališču in filmu. Tako da sem bodisi nameraval biti Top Gun, ko bom diplomiral, ali pa bom natakar. In biti biti Top Gun je zvenelo veliko bolj seksi, veliko bolj kul,” je povedal za CBS News.

Šalo na stran: “Mislil sem, da je to ameriška dolžnost. Ni nujno, da gre za vojsko, ampak samo mislil sem, da je služenje na kakršenkoli način pomembno za državljanstvo. Mislim, da je pomembno vračati, ne glede na to, ali je to lokalno v vaši skupnosti ali po vsej državi ali celo širše.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.