Kje najdete najcenejši kapučino v Evropi? Cena velja le, če ga spijete stoje

Magazin 14. Maj 202419:58 0 komentarjev
Kapučino
Foto: PROFIMEDIA

Najcenejši kapučino v Evropi najdete v Italiji, a ta cena velja le pod določenim pogojem.

Za kapučino v Ljubljani je treba v povprečju odšteti 2,12 evra, cene pa se gibljejo med 1,40 do treh evrov. Tako vsaj pravi statistika največje svetovne podatkovne baze uporabnikov iz mest in držav po vsem svetu na spletni strani Numbeo.

Numbeo ponuja aktualne podatke o višini stroškov po svetu – vse od povprečnih cen najema stanovanja in bencina, do živil in cen v restavracijah.

Seveda ta baza podatkov razkriva tudi povprečno ceno kapučina v mestih. Če v obzir vzamemo le prestolnice držav v Evropski uniji, se najcenejši kapučino pije v Rimu.

Tam ga lahko spijete tudi za manj kot 1,50 evra, a ta cena velja le, če kavo spijete stoje ob šanku – kot pravi Italijan. Če pa se usedete za mizo in kapučino popijete v miru, vam bodo zaračunali od dvakrat do trikrat več, odvisno od tega, kje ste. Seveda bo cena najvišja v bližini priljubljenih turističnih znamenitosti v večnem mestu, kot je recimo Piazza Navona ali fontana Trevi.

Kapučino v Italiji
Srkanje kapučina v Italiji. (Foto: PROFIMEDIA)

Če upoštevamo le cene kapučina, ki ga lahko srkamo sede, medtem ko opazujemo mimoidoče, je skodelica najcenejša v Bolgariji. V Sofiji je treba za kapučino v povprečju odšteti 1,90 evra. Če pa ste kje drugje v Bolgariji, na primer v Asenovgradu, boste za kapučino v povprečju odšteli 1,66 evra.

Najdražjo kavo v EU pa boste našli v Köbenhavnu. Za skodelico običajnega kapučina boste tam v povprečju odšteli kar 5,87 evra.

Precej vrtoglave cene tega kavnega napitka so tudi v Helsinkih (4,46 evra), Parizu (4,17 evra), Dublinu (3,96 evra), Amsterdamu (3,93 evra), Stockholmu (3,81 evra) in na Dunaju (3,71 evra).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!