Koliko zasluži sedem največjih zvezd TikToka?

Magazin 13. Jan. 202209:00
Delite:
Charli D'Amelio in Dixie D'Amelio
Foto: Profimedia

V letu 2021 so zvezdniki s TikToka zaslužili več kot kdaj prej. Najbolje plačani skupaj 55,5 milijona dolarjev (nekaj manj kot 49 milijona evrov), kar je 200 % več kot leto prej, poroča Forbes.

Vsekakor ne le z objavljanjem videoposnetkov na omenjeni platformi in z oglaševalskimi pogodbami, deloma tudi s prizadevanjem, da bi svojo slavo razširili zunaj meja TikToka. To zagotovo velja za sestri D’Amelio, ki sta na vrhu lestvice.

Lestvica trenutno najbolje plačanih TikTokerjev

5. mesto si delita Avani Gregg in Kris Collins, vsaka s 4,75 milijona dolarjev (4 milijoni evrov).

Avani Gregg (levo na fotografiji spodaj) je leta 2019 začela z nasveti za ličenje, večinoma v stilu Harley Quinn. Istega leta je pustila redno službo reševalke in se preselila v Los Angeles. Pred kratkim se je preizkusila tudi v drugačnih vlogah pred kamero, in sicer v spletni seriji Chicken Girls in v lastni oddaji Snap.

Avani Gregg in Charli D'Amelio
Foto : Profimedia

Kris Collins je bila frizerka v Vancouvru. Ker zaradi pandemije njeno delo ni bilo mogoče, si je prenesla TikTok in ustvarila serijo komičnih videov, v katerih igra številne like, med katerimi nekateri temeljijo na resničnih osebah oz. družinskih članih. To ji je prineslo več kot 40 milijonov sledilcev. Dobila je tudi številne sponzorske pogodbe s podjetji, kot so Hershey, Lionsgate in Pantene.

Na 4. mestu sta Josh Richards in Bella Poarch vsak s 5 milijona dolarjev (pribl. 4,4 milijona evrov).

Odskočna deska Josha Richardsa so bile številne sponzorske pogodbe s podjetji, kot so Amazon, CashApp in drugi. Pozneje je začel podkast, zdaj ima svojo energijske pijačo, ki se prodaja v večjih verigah, ter podjetje Animal Capital.

Bella Poarch se je na TikToku prvič pojavila avgusta 2020, takrat je objavila ‘trapast’ video s sinhronizacijo ustnic, ki je postal najbolj gledan TikTok v letu 2020. Bella je že kot otrok rada prepevala, vendar starši njene ideje, da bi se ukvarjala s petjem, niso podprli. Zato se je pridružila ameriški mornarici, kjer je bila helikopterski mehanik. Sponzorji jo imajo radi, v zadnjem letu je posnela oglase za podjetja, kot so Google, Prada in Tinder. Maja je izdala prvi singel: Build a Bitch.

3. mesto je rezervirano za Addison Rae – z 8,5 milijona dolarjev (cca. 7,5 milijona evrov).

Zvezdnica TikToka je zaigrala v Netflixovi najstniški romantični komediji He’s All That. Pogodbo ima tudi s podjetjem American Eagle in svojo lepotno linijo.

2. mesto – z 10 milijona dolarji (skoraj 9 milijonov evrov) – zaseda starejša sestra D’Amelio, Dixie.

Velik del njene slave se še vedno prepleta s sestro Charli. Je pa Dixie med drugim v letu 2021 izdala dve pesmi: Psycho in F­–kBoy ter nato decembra nastopila na koncertih Jingle Ball skupaj z Edom Sheeranom in Jonasom Brotherjem. Dixie je svojim oboževalcem na široko odprla vrata v svoj dom, z njimi deli svoje družinsko in tudi ljubezensko življenje.

1. Sestra Charli D’Amelio pa z veliko prednostjo zaseda prvo mesto. Leta 2021 je zaslužila kar 17,5 milijona dolarjev (približno 15,5 milijona evrov).

To ji je uspelo z nekaj oglaševalskimi pogodbami, skupaj s sestro imata zdaj pri spletnem ponudniku Hulu svojo oddajo The D’Amelio Show, ki so jo prvič predvajali septembra, ter mini teve serijo Charli vs. Dixie. Skupaj s sestro imata tudi donosno znamko Social Tourist, ki se prodaja v približno 500 prodajalnah, še poroča Forbes.

Komentari

Vaš komentar