Zakaj kraljeva otroka v šoli ne smeta imeti najboljših prijateljev?

Magazin 14. Jan 202211:45
Delite:
kraljeva družina
Foto: Profimedia

Gre za šolsko pravilo, ki ga morata spoštovati tudi princesa Charlotte in njen starejši brat, princ George.

Oba namreč obiskujeta šolo Thomas’s School v Batterseju, ki je uvedla tako pravilo. Ugledna britanska šola ima stroga pravila, njihov cilj pa je, da se tam niti en otrok ne bi počutil prezrtega, zato učence spodbujajo k druženju z vsemu sošolci, ne pa k izbiri enega ali dveh najboljših prijateljev.

“Obstaja pravilo: če ima vaš otrok na primer zabavo za rojstni dan in ob tem ne povabi vseh sošolcev iz razreda, ne more povabiti nikogar iz razreda”, je za The Sun razkrila poznavalka kraljeve družine Jane Moore. Glavno vodilo šole se glasi “bodite prijazni”, kar velja tudi za vedenje učiteljev do učencev. Šola svoje učence uči, da so prijazni, vljudni, pošteni in vztrajni, da spoštujejo druge ljudi in da so verodostojni. Pri njih spodbujajo samozaupanje.

“Hočemo doseči, da bodo pripravljeni izstopiti iz množice in prvi pomagati ljudem v težavah, da se zavzemajo za tisto, v kar verjamejo, pa tudi to, da se zavedajo tistega, kar ni prav. Da tvegajo pri sprejemanju nepriljubljenih odločitev, če so te namenjene splošnemu dobremu, da si pridobijo zaupanje ter da spoštujejo druge,” je zapisano na spletni strani šole.

Letna šolnina znaša 18.915 funtov. Princ George zdaj obiskuje četrti razred, princesa Charlotte pa je v drugem. Britanski mediji so v preteklosti že poročali, da je George zaščitniški do svoje mlajše sestre ter poskrbi za to, da je tudi v šoli vse v najlepšem redu.

Komentari

Vaš komentar