Le kaj mora Madonna priznati papežu Frančišku?

Magazin 11. Maj. 202212:45
Delite:
Madonna
Foto: Profimedia

Razvpita pevka Madonna Louise Ciccone je s svojim obnašanjem že večkrat razjezila Vatikan, tokrat pa se je 63-letnica na sveti sedež obrnila v želji po ''spovedi''.

Pisalo se je leto 2006, ko je Madonna s svojo kontroverzno predstavo na koncertu v Rimu dvignila veliko prahu tudi v krogih Rimskokatoliške cerkve.

Pop zvezdnica je v sklopu preformansa uprizorila križanje, s čimer si je prislužila ogorčenje Cerkve, ki je obsodila njeno bogokletno vedenje. Po takratnih besedah kardinala Ersilia Toninija, ki je govoril v imenu papeža Benedikta XVI., je šla kraljica popa predaleč, njeno obnašanje pa je označil za svetoskrunsko.

Madonna
Foto : Profimedia

”Da uprizori križanje med koncertom v mestu papežev in mučenikov, to je dejanje jasne sovražnosti. Ne gre za nič drugega kot škandal in poskus ustvarjanja publicitete,” je takrat o kardinalovih besedah poročal Standard in nadaljeval: ”Prišel bo čas, ko bo spoznala, da je Kristus na križu umrl tudi zanjo. Da je prelival svojo kri tudi zanjo. Žal mi je zanjo.”

Kar preko Twitterja do papeža

Glasbenica italijanskih korenin je sicer v intervjuju za Harper’s Bazaar svoj odnos do katoliške cerkve označila kot ”zabaven”, čeprav je odraščala v globoko vernem okolju. Skoraj dve leti po obsodbi pa se je razvpita pevka kar na Twitterju obrnila na papeža Frančiška. Kot je zapisala, prosi za drugo priložnost, da bi kot dobra katoličanka zakopala sekiro s svetim sedežem. Bojda to ni prva priložnost, ob kateri se je zvezdnica obrnila na Cerkev. Ta naj bi jo v zadnjih letih že trikrat zavrnila. Odgovora papeža sicer Madonna doslej še ni prejela.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar