Lepa in nadarjena hči Andie MacDowell, Margaret Qualley, osvaja Hollywood

Magazin 26. Sep 202114:45
Margaret Qualley
Profimedia

Margaret Qualley, 26-letna hči igralke in manekenke Andie MacDowell, velja za eno od najbolj iskanih mladih zvezdnic v Hollywoodu. S slavno materjo prvič skupaj nastopata pred kamerami v prihajajoči miniseriji Maid (Služkinja).

Gre za zgodbo o Alex (Margaret Qualley), mladi materi samohranilki, ki zbeži iz razmerja z nasilnežem (Nick Robinson), se obubožana znajde v materinskem domu in sooči z možnostjo, da bosta s hčerjo pristali na cesti. Zato je prisiljena sprejeti delo služkinje, kar se izkaže za težko preizkušnjo.

Maid (Služkinja)
Profimedia

63-letna Andie MacDowell igra Alexino pretežno odsotno mater Paulo z nediagnosticirano bipolarno motnjo, s protagonistko imata pričakovano problematičen odnos.

Andie MacDowell
Profimedia

Serijo, ki na Netflix prihaja 1. oktobra, so posneli po knjigi spominov Stephanie Land s polnim naslovom Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive (Služkinja: Trdo delo, nizka plača in materina volja do preživetja). Po napovedniku sodeč, gre za ganljivo zgodbo o iskanju doma, ki ni nujno razkošen, je pa varen in poln ljubezni.

V resničnem življenju sta si slavna mama in hči v nasprotju z njunima likoma v seriji zelo blizu, ponosna Andie redno komentira hčerine objave na družbenih omrežjih, pred dnevi tudi tisto z dogodka Met Gala, ko je zapisala: “Kako zabavno.”

Margaret je na rdeči preprogi omenjenega bleščečega dogodka takole pozirala s prijateljico, še eno Chanelovo ambasadorko in hčerko zvezdnikov, Lily-Rose Depp.

Margaret Qualley, Lily-Rose Depp
Profimedia

Sarah Margaret Qualley se je Andie MacDowell, klasični lepotici z ameriškega Juga, ki je že dolga leta obraz kozmetičnega velikana L’Oréal, rodila v zakonu z nekdanjim manekenom Paulom Qualleyjem.

Ima še starejša brata Justina (35) in sestro Rainey (31), ki je igralka in pevka. Odraščali so daleč od Hollywooda na ranču v Montani, po ločitvi staršev pa tudi v Severni Karolini.

Po mami dolgonoga in temnolasa Margaret se je v zgodnji mladosti šolala za baletno plesalko in je tudi iskan model, na filmskem platnu pa se je prvič pojavila v neodvisni produkciji Palo Alto (2013).

Za vlogo plesalke in igralke Ann Reinking v biografski miniseriji Fosse/Verdon (2019) je bila nominirana za emmyja, nastopila je tudi v Tarantinovem epu Bilo je nekoč … v Hollywoodu.

Margaret Qualley, Tarantino, Hollywod
Profimedia

Seveda ameriški tabloidi redno spremljajo tudi zasebno življenje očarljive zvezdnice: pred kratkim se je razšla z igralskim kolegom Shio LaBeoufom, pred tem pa naj bi imela krajšo romanco z britansko igralko in manekenko Caro Delevingne.

Trenutno jo povezujejo z glasbenim producentom Jackom Antonoffom, nekdanjim fantom scenaristke in igralke Lene Dunham.

Margaret Qualley, Jack Antonoff
Profimedia