Lepotni nasvet, s katerim bodo vaši kodri vedno popolni

Magazin 12. Jan 202210:30 0 komentarjev
dekle s kodri
Profimedia

Kodri so lahko zahtevna pričeska, še zlasti če imate trmaste in težje ukrotljive lase, a s tem nasvetom bodo uspeli tudi vam.

Obožujete čudovite bogate kodre, vendar vaši lasje nočejo sodelovati z vami in vam že po pol ure s trudom narejena pričeska preprosto upade? Rešitev je pravzaprav veliko bolj preprosta, kot ste si morda predstavljali, najpomembneje pa je, da ne bo poškodovala vaših las, jih obtežila ali kako drugače uničila.

Čeprav nekateri frizerski mojstri pri bolj trmastih laseh priporočajo res izdatne količine laka za lase, to ni najboljša rešitev, saj z lakom strukturo las precej obremenite in ob redni uporabi tudi zelo poškodujete. Veliko bolje in enostavneje torej bo, če samo zamenjate smer kodranja, saj prav to spada med najpogostejše napake in razloge, zakaj kodri prehitro upadejo kljub kakovostnemu kodralniku in pravilni uporabi kozmetičnih produktov.

Če s kodranjem las začenjate spodaj (se pravi, pri konicah) in nato nadaljujete navzgor, si namreč ne delate usluge. Zakaj? S tem ta del las najbolj segrejete, kar pomeni, da so kodri najbolj napeti prav ob konicah. To lase, ki so najbližje lasišču, dodatno obremeni in te teže ne vzdržijo, zato kodri tudi veliko hitreje padejo. Naslednjič torej s kodranjem začnite pri lasišču in nato nadaljujte navzdol vse do konic. Uporabno, kajne?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!