Lovor je zelo pogosta začimba, a jo včasih uporabimo napačno. V nadaljevanju preberite šest nasvetov, katere jedi ta dišavnica izpopolni in kdaj jo dodati.
Če ste kdaj, ko je v kuharskem receptu pisalo, da jedi dodajte lovorjev list, le skomignili z rameni in se odločili, da ga ignorirate, ne poznate vseh skrivnosti te začimbe.
Lovorjevi listi bodo vaši začimbni mešanici, ki ste jo pri kuhanju že uporabili, izboljšali okus in dodali nekakšno toplino. Njihov namen je namreč izboljšati tisto, kar je že tam, torej pomagati drugim sestavinam, da zasijejo. Na kratko: poskrbeli boste, da jed ne bo pusta.
V katere jedi in kdaj ga je priporočljivo dodati?
Prvi nasvet: med kuhanjem je lovorjev list pametni dodati tik pred koncem kuhanja: v juho pet minut, preden je pripravljena. V razne dušene jedi pa deset minut pred koncem.
Drugi nasvet: piščančji obari nikoli ne dodajte te dišavnice, saj bo izgubila okus in aromo.
Tretji nasvet: začimbo dodajte v omejenih količinah v zelenjavno juho, ali pa je sploh ne dodajte, saj imajo tovrstne juhe poln okus zelenjave.
Četrti nasvet: na liter tekočine dodajte le enega do dva lista.
Peti nasvet: preden ga dodate v jed, ga podrgnite in stisnite, s tem bo njegov vonj postal še intenzivnejši.
Šesti nasvet: ko skuhate jed, list vedno odstranite. Če ga pustite, lahko jed postane nekoliko grenka.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje