Luksuzni poseg, ki je zaradi povpraševanja dobil naziv Birkin Body

Magazin 20. Jun 202217:30
Plastična operacija
Profimedia (fotografija je simbolična)

Američane je obnorel nov kozmetični poseg, ki je tako prestižen in zaželen, da se ga je oprijel kar naziv Birkin Body, torej po sloviti Hermesovi torbici Birkin, ki stane celo premoženje, če pa ste že pripravljeni odšteti toliko, se lahko postavite kar v vrsto.

Na newyorški kliniki Bergdorf Goodman izvajajo prav poseben poseg, ki pacientovo kožo ponovno naredi napeto.

Cene posega se gibljejo okrog 75 tisoč ameriških dolarjev, pacienti pa prav s tem namenom prihajajo v New York. Pri tem so nameščeni v hotelu Pierre, kjer jim je ves čas na voljo medicinsko osebje, ob tem pa jih obiskuje tudi zdravnik. Poseg je namenjen novopečenim mamicam, ki so tudi najpogostejše stranke. Slednje želijo odpraviti posledice nosečnosti, izgubiti odvečno kožo in popraviti mišice. Prav tako poseg obsega operacijo prsi.

Birkin Bag
Profimedia

Torbica kot statusni simbol

Ker je povpraševanje za poseg tako visoko, se ga je oprijel kar naziv Birkin Body, po Hermesovi torbici Birkin. S slednjo so se pri prestižni modni znamki poklonili seks simbolu Jane Birkin, na trg pa so jo poslali v 80. letih minulega stoletja. Vse od takrat je torbica statusni simbol, saj zanjo ne boste odšteli le vrtoglavo veliko denarja, temveč boste nanjo morali čakati kar nekaj časa. Torbice namreč v trgovinah v hipu poidejo, do njih pa se najlaže dokopljete s pomočjo poznanstev.

Torbice Birkin so nadvse priljubljene tudi med zvezdniki, pred časom je tako Drake svojemu nekdanjemu dekletu Julii Fox kupil kar dve modni lepotički. Ko je to slišal Kanye West, je Foxovi kupil kar pet torbic Birkin, pa ne le to, razdelil jih je tudi njenim prijateljicam.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.