Magnifico o Magnificu: Ker mi je šel tako na živce, sem si nadel njegov nadimek

Magazin 10. Sep 202115:02 > 18:50
Magnifico
Igor Zaplatil

Verjetno jih le malo ve, da je slovenski glasbenik Robert Pešut Magnifico, navdih za svoj nadimek dobil pri nekdanjem italijanskem košarkarskem reprezentantu Walterju Magnificu. Danes ga skoraj ne poznamo več po njegovem pravem imenu in priimku in zdi se, da se je povsem zlil s svojim nadimkom.

Slovenski glasbenik Robert Pešut je danes najbolj znan po svojem slavnem vzdevku Magnifico, po katerem ga pozna večina ljudi in s katerim se danes podpisuje tudi pod svoja avtorska dela.

V nedavnem intervjuju za Sport klub je nekdanji italijanski košarkarski reprezentant Walter Magnifico povedal, da je že slišal za našega glasbenika in da ga ob tej priložnosti lepo pozdravlja. “O, da. Pred leti mi je nekdo povedal, da obstaja velik glasbenik z mojim imenom,” je povedal za Sport klub.

Slovenski Magnifico pa o svojem italijanskem soimenjaku pravi: “Vedno mi je šel tako zelo na živce, ker je proti Jugoslaviji vedno zabil tako veliko košev in ta njegova pojava in potem sem si prav zaradi tega, ker mi je šel tako na živce, po njem nadel nadimek,” je za N1 duhovito povedal Magnifico, ki se trenutno mudi na Portugalskem, kjer ga čaka nastop.

V vseh letih njegove kariere so se vprašanja o njegovem nadimku pogosto pojavljala in Magnifico priznava, da je nanj našel številne odgovore, med njimi pa tudi tega, da si je takšen nadimek preprosto izmislil. “To je bil tak pretiran nadimek in to se mi je zdelo zabavno,” je še povedal glasbenik, ki ga prijatelji največkrat kličejo Manjo, Manjičak, Magi.

Verjetno italijanski Magnifico ob tem ne bo preveč užaljen, saj mu je dal slovenski glasbenik med vrsticami pravzaprav kompliment in zato prav gotovo do zamere ne bo prišlo.