Svetovno znana veriga hitre prehrane McDonald’s po več desetletjih uvaja spremembo pri pripravi hamburgerjev. Novosti je že uvedla v ZDA in Avstraliji, od sredine marca jih tudi na Irskem in v Veliki Britaniji. Ali prihajajo tudi v Slovenijo, še ni znano.
Gigant hitre prehrane, ki letos praznuje 50 let, nekoliko spreminja način peke in pripravo klasičnih burgerjev, kot sta cheeseburger in big mac.
Pri McDonalds’u ob tem napovedujejo, da gre za “najpomembnejšo spremembo menija” v zadnjih desetletjih. Kaj bo drugače?
Čebule ne bodo več le položili na goveje polpete, ampak jo bodo zapekli skupaj z mesom. S tem želijo izpopolniti barvo burgerja in okus po zapečenem. Nekaj novosti bo tudi pri bombetah, saj bodo recepturi dodali maslo, kruhek bo tako spominjal na brioš, piše The Sun. Uporabili bodo tudi drugačen sir, ki se bo raztopil ob stiku z vročim mesnim polpetom, kar pa bo ustvarilo bolj gladko teksturo, obljubljajo pri McDonalds’u.
Te spremembe so že uvedli v Avstraliji in ZDA, od sredine marca pa bodo veljale na Irskem in v Veliki Britaniji, kjer imajo približno 1.450 restavracij. Če bodo novosti postopno uvedli tudi v Sloveniji, še ni znano. Za komentar smo prosili McDonald’s Slovenija. Odgovor bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.
Po besedah direktorja britanske in irske franšizne izpostave Garetha Pearsona želijo s tem zagotoviti čim boljšo uporabniško izkušnjo. Medtem vodja menija Thomas O’Neill ocenjuje, da bodo novosti njihove burgerje povzdignile na višjo raven. “Ogromno dela smo vložili v preizkušanje in izpopolnjevanje jedi v svoji ponudbi,” je strnil. Po njegovih besedah gre za razburljivo izkušnjo in se veseli novih izzivov.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje