Najbolj priljubljeni evropski festivali, ki jih lahko doživite to poletje

Magazin 27. Jun 202209:45 0 komentarjev
evropski glasbeni festivali
promocijsko gradivo

Po dveletnem premoru zaradi pandemije se letos poleti vračajo vsi večji evropski glasbeni festivali, in tu je seznam nekaterih najbolj priljubljenih, ki se bodo odvijali v naši neposredni bližini.

Hideout festival
Datum: 3. do 7. julij

Lokacija: Zrče, Pag, Hrvaška

Po dveh letih odsotnosti zaradi pandemije bo festival Hideout od 3. do 7. julija postregel z dolgo pričakovano 10. izdajo festivala – 12 let po tem, ko je začel klubsko revolucijo, ki se je od takrat odvijala na čudovitih plažah Hrvaške, Hideout še naprej vodi s fantastičnimi odri in raznoliko glasbeno ponudbo.

Nastopajo: Camelphat, Mike Skinner, Sonny Fodera, Andy C, Jamie Jones, Jayda G, Eats Everything, Skream, Sam Divine, HAAi, Horse Meat Disco, Sherelle, Shy FX, TSHA, Bad Boy Chiller Crew, Paul Woolford …

evropski glasbeni festivali
promocijsko gradivo

Exit festival
Datum: 7. do  10. julij
Lokacija: Petrovaradinska trdnjava, Novi sad, Srbija

Po uspešni izdaji leta 2021 kot prvi večji festival, ki je lani potekal v Evropi v polni zmogljivosti in brez socialnega distanciranja, festival EXIT obljublja, da bo kuriral še eno leto ubijalske žurke, ki jo bodo pripravili najboljši domači in tuji artisti elektronskih zvrsti ter roka in hip hopa.

Festival tako rekoč ne potrebuje predstavitve, saj je Exit dvakratni dobitnik nagrade za najboljši evropski večji festival in vsako leto sprejme več kot 200.000 ljubiteljev glasbe z vsega sveta, zaradi česar je gostiteljski Novi Sad kraj glasbenega romanja in kamor vsako leto odhajajo številni Slovenci.

Festival, ki poteka v zgodovinski Petrovaradinski trdnjavi iz 18. stoletja, se ponaša z resnično izjemnim domom, ki združuje slikovito pokrajino trdnjave z raznoliko glasbo na več kot 30 različnih glasbenih odrih in conah, vključno z legendarno Dance Areno, ki je redno hvaljena kot ena izmed vodilnih odrov elektronske glasbe na prostem na svetu.

Natopajoči: Nick Cave & the Bad Seeds, Calvin Harris, James Arthur, Sepultura, Iggy Azalea, Afrojack, ATB, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld [live], Anfisa Letyago, Brina Knauss, ANNA B2B Sama’ Abdulhadi in številni drugi

evropski glasbeni festivali
promocijsko gradivo

Sziget
Datum: 10. do 15. avgust
Lokacija: Obuda, Budimpešta, Madžarska

Festival Sziget je največji madžarski glasbeni festival in eden najbolj znanih tako v Sloveniji kot v Evropi. Vsako poletje pripelje neverjetno in raznoliko skupino glasbenih superzvezdnikov na otok Óbuda v madžarski prestolnici Budimpešti.

Zasedba Szigeta, ki se razprostira v izjemnih šestih dneh, zajema vse od roka, indieja in popa do vseh vrst plesne elektronske glasbe. V svoji priznani zgodovini je Sziget gostil svetovne zvezdnike, kot so Arctic Monkeys, Gorillaz, Kendrick Lamar, Muse, Ed Sheeran in Rihanna.

Toda Sziget se ne ustavi le pri glasbi, saj madžarski festival ponuja tudi vse vrste drugih dejavnosti, v katerih lahko uživajo ali se udeležijo obiskovalci festivala, kot so kino, gledališče, sodobne cirkuške predstave, športni dogodki in celo plaža ob Donavi, v kateri se lahko kopaš.

In potem ko si je moral vzeti dve leti premora, se bo avantura Sziget tega poletja vrnila na “Otok svobode” in obljublja, da bo nadoknadil izgubljeni čas in ponudil najboljše doživetje doslej.

Nastopajoči: Dua Lipa, Nina Kraviz, Milky Chance, Yves Tumor & Its Band, Channel Tres, Kings of Leon, Bastille, Rilés, Yung Lean, Seth Troxler, Justin Bieber, Stromae, Jungle, Woodkid, FKJ, Calvin Harris, Lewis Capaldi, Alan Walker, Tame Impala, Anne‐Marie, Steve Aoki, Arctic Monkeys, Ben Klock, Joris Voorn, Viper Diva, Perc, Sam Fender in številni drugi

evropski glasbeni festivali
promocijsko gradivo

Sonus Festival
Datum: 21. do 25. avgust
Lokacija: Zrče, Pag, Hrvaška

Ura teče za težko pričakovano vrnitev hrvaškega cenjenega underground festivala Sonus. Dogodek elektronske glasbe vključuje več kot 40 mednarodnih headlinerjev in se bo odvijal v treh slavnih klubih na prostem na plaži Zrče.

Natopajoči: Adriatique, Âme, Amelie Lens, Andrea Oliva, Ben Klock, FISHER, Hot Since 82, Jamie Jones, Michael Bibi, Patrick Topping, Richie Hawtin, Seth Troxler, Stephan Bodzin live, Sven Väth in drugi

evropski glasbeni festivali
promocijsko gradivo

Dimensions Festival

Datum: 1. do 5. september
Lokacija: The Garden Resort, Tisno, Hrvaška

Dimensions je lani zaznamoval osupljiv začetek novega poglavja v The Garden Resort v Tisnem, letos pa priznani underground festival nadgrajuje to zapuščino z jubilejno deseto izdajo od 1. do 5. septembra. Dopolnjuje se z okusno kuriranim seznamom nastopajočih, ekskluzivnih dvojcev, zabavo različnih založb, praznovanj, posebnih nastopov, prvencev in še veliko več.

Natopajoči: Aletha, Andy Luff, Anthea, Binh, Blawan, Borut Cvajner, Bradley Zero, DJ Storm, Djrum, DMX Krew Live, Doudou MD, Dr Banana, Eris Drew b2b Octa Octa, Helena Hauff b2b DJ Stingray 313, LCY, Liquid Earth, LSDXOXO, Maja Pa, Mala, Malika, Marcellus Pittman, Pariah, Paula Tape, Peach, Raresh, Saoirse, Sean OD, Selfhood, Sherelle, Sonja Moonear, Youandewan

evropski glasbeni festivali
promocijsko gradivo

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!