Napake, zaradi katerih je vaša turška kava zanič

Magazin 03. Avg 202308:56 1 komentar
kako pripraviti odlično in pravo turško kavo
PROFIMEDIA

Če želite pripraviti dobro turško kavo, je treba upoštevati nekaj trikov, s katerimi boste zadovoljili tudi najbolj zahtevne ljubitelje kave.

Se vam pogosto dogaja, da z okusom skuhane turške kave niste zadovoljni, kaj šele, da bi z njim zadovoljili občutljive kavopivce?

Tu je nekaj trikov za pripravo odlične turške kave, pri čemer je prvi in osnovni pogoj kakovostna mešanica, s katero pri kuhi ne smete skopariti.

Postopek kuhanja dobre turške kave

Pri pripravi vam ni treba čakati, da voda najprej zavre. Najbolje je, da jo pred vretjem odstavite s štedilnika. Del vode nato nalijte v skodelico, preostanku pa dodate kavo, premešate toliko, da ni grudic, in vrnete na štedilnik.

Nato jo, tik preden zavre, ponovno odstavite s štedilnika in dodate vodo, ki ste jo na začetku odlili v skodelico. Ponovno pristavite na štedilnik in počakate, da zavre, piše Klix.ba.

V zadnjem koraku jo odstavite s štedilnika, počakate nekaj sekund in dodate žličko hladne vode.

Najpogostejše napake, zaradi katerih je turška kava slabega okusa:

  • da kavo preveč mešate,
  • da pustite, da kava med kuhanjem večkrat doseže vrh kotlička,
  • da sladkor dodate po kuhanju kave – dodajte ga na začetku kuhanja, v hladno vodo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje