Če želite pripraviti dobro turško kavo, je treba upoštevati nekaj trikov, s katerimi boste zadovoljili tudi najbolj zahtevne ljubitelje kave.
Se vam pogosto dogaja, da z okusom skuhane turške kave niste zadovoljni, kaj šele, da bi z njim zadovoljili občutljive kavopivce?
Tu je nekaj trikov za pripravo odlične turške kave, pri čemer je prvi in osnovni pogoj kakovostna mešanica, s katero pri kuhi ne smete skopariti.
Postopek kuhanja dobre turške kave
Pri pripravi vam ni treba čakati, da voda najprej zavre. Najbolje je, da jo pred vretjem odstavite s štedilnika. Del vode nato nalijte v skodelico, preostanku pa dodate kavo, premešate toliko, da ni grudic, in vrnete na štedilnik.
Nato jo, tik preden zavre, ponovno odstavite s štedilnika in dodate vodo, ki ste jo na začetku odlili v skodelico. Ponovno pristavite na štedilnik in počakate, da zavre, piše Klix.ba.
V zadnjem koraku jo odstavite s štedilnika, počakate nekaj sekund in dodate žličko hladne vode.
Najpogostejše napake, zaradi katerih je turška kava slabega okusa:
- da kavo preveč mešate,
- da pustite, da kava med kuhanjem večkrat doseže vrh kotlička,
- da sladkor dodate po kuhanju kave – dodajte ga na začetku kuhanja, v hladno vodo.
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje