Na prodaj podpisano pismo Marlona Branda ob razhodu s Solange Podell

Kultura 08. Feb 202313:45
Marlon Brando,
Profimedia

Na roke napisano pismo mladega Marlona Branda, s katerim je prekinil zvezo s Francozinjo nekje ob koncu 50. let prejšnjega stoletja, je pri dražbeni hiši PR Auction na prodaj za 15 tisoč dolarjev, piše CNN.

Pismo je bilo naslovljeno na Solange Podell, s katero je bil igralec v zvezi, ko je bil zvezda Broadwaya. Bostonska hiša RR Auction pismo prodaja prek spleta, dražba pa se bo končala 9. februarja. “Pišem ti to pismo, da ti pojasnim, da zaradi svojega ekscentričnega in prenagljenega temperamenta ne želim ponižati in prizadeti tvojih čustev s tem, da te vidim le, ko to ustreza mojemu razpoloženju,” je Marlon prijazno zapisal v tristranskem pismu. Po opisu dražbene hiše se je zaljubljeni par spoznal leta 1947 med snemanjem filma Tramvaj poželenja, za katerega je bil Brando nominiran za oskarja, njegova soigralka Vivien Leigh pa ga je dobila. Za isti film sta za najboljši stranski vlogi oskarja dobila tudi Karl Malden in Kim Hunter.

Solange Podell (1927-2020) je bila kabaretna plesalka in igralka, ki je imela manjše vloge v številnih filmih v Franciji v zgodnjih 40. letih 20. stoletja. Po nasvetu ameriškega iskalca talentov se je za eno leto preselila v Hollywood, preden se je vrnila na vzhod v New York, kjer je začela obiskovati tečaje v Actor’s Studio. Na broadwayskem večeru leta 1947 so ji rekli, naj gre v zakulisje med produkcijo filma Tramvaja poželenja, da bi srečala vzhajajočega mladega igralca, ki je igral Stanleyja Kowalskega.

Solange Podell
Wikipedia

Po razhodu je igralec kariero nadaljeval v Hollywoodu ter postal eden največjih zvezdnikov vseh časov, Solange pa se je posvetila fotografiji. Spomnimo, da je Marlon umrl leta 2004 v starosti 80 let, prejel pa je dva oskarja za najboljšo moško vlogo v filmih Boter in Na pristaniški obali.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.