Dvignil denar in ga prinesel domov: kar je sledilo, si bo zapomnil za vedno

Navdih 25. Jan 202412:00 3 komentarji
Pes pojedel denar
Foto: PROFIMEDIA

Na banki so lastnikoma povedali, da se takšne stvari pogosto dogajajo.

Američan Clayton Law iz Pensilvanije je na banki dvignil 4.000 dolarjev (približno 3.660 evrov).  Z ženo Carrie sta namreč doma v Pittsburghu postavljala ograjo, delavci pa so zahtevali plačilo v gotovini.

Ko se je vrnil iz banke, je kuverto z bankovci pustil na kuhinjskem pultu. A je kmalu spoznal, kakšno napako je naredil, piše Washington Post.

Pol ure pozneje je presenečeno ugotovil, da je njegov pes Cecil raztrgal vse bankovce in jih pojedel.

“Clayton je zakričal: ‘Cecil je pojedel 4.000 dolarjev’,” se Carrie spominja tistega popoldneva 8. decembra. “Stekla sem notri v prepričanju, da sem ga narobe slišala, a ko sem zagledala ves ta nered, ni bilo več nobenega dvoma,” je povedala in dodala, “skoraj sem doživela srčni infarkt.”

“Cecil je res poseben pes, prikupno zmeden – na mizi bi lahko pustili zrezek, pa se ga ne bi dotaknil, ker ni motiviran za hrano,” je povedala 33-letna Carrie. “Očitno pa ga motivira denar,” se je v pogovoru za Washington Post pošalila 33-letna Carrie.

“Nikoli prej ni storil nič slabega, zato sva bila bolj šokirana kot jezna,” je dodal 34-letni Clayton. “Nisva mogla verjeti. Pogledala sva drug drugega in si rekla: ‘Kaj bova naredila?'”

Medtem ko je Cecil po obilnem obroku malce zadremal na kavču, sta zakonca poklicala veterinarja, da bi ugotovila, ali naj ga pripeljeta na pregled.

Washington Post piše, da obisk veterinarja ni bil potreben, saj je Cecil večji pes. “Povedali so nama, da bo z njim vse v redu, če bo jedel in pil ter odvajal,” je povedal Law. “Če pa bi bil Cecil manjši pes, bi bila zgodba drugačna,” je dodal.

Ko sta videla, da bo z njunim štirinožnim prijateljem vse v redu, sta poskušala rešiti, kar se je dalo.

Videla sta samo eno rešitev. Vsak dan sta pregledovala pasje iztrebke in skušala rešiti neprebavljene bankovce. Nato sta jih skrbno očistila in sestavila ter banki pojasnila, kaj se je zgodilo. Prizadevala sta si najti serijske številke, da bi zagotovila, da jih bo banka brez težav sprejela in zamenjala za sveže.

In njun trud se je res izplačal. Od 4.000 dolarjev je zakoncema uspelo ‘sestaviti’ kar 3.550 dolarjev (približno 3.250 evrov).

“Na banki so nama povedali, da se takšne stvari pogosto dogajalo,” je zaključila Carrie.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje