Oglaševanje

Jesenski mafini: preprosta, hranljiva in neverjetno okusna sladica

author
N1
05. okt 2025. 11:34
mafini
Foto: PROFIMEDIA

Ko jesen prinese prve hladnejše dni, si želimo toplih in domačih okusov, ki nas pogrejejo od znotraj. Ti jesenski mafini so prava mala čarovnija – pripravljeni so v 30 minutah in so polni hranljivih sestavin.

Oglaševanje

Ko si zaželimo nekaj sladkega, a hkrati hranljivega, so bučni in polnozrnati mafini odlična izbira. Pripravljeni so brez rafiniranega sladkorja in mlečnih izdelkov, zato so primerni za vse, ki se takšnim sestavinam izogibajo. Zaradi polnozrnate moke, ovsenih kosmičev in buče so bogati z vlakninami ter nas nasitijo za dalj časa, zato jih lahko postrežemo tako za zajtrk kot za hitro malico.

Recept je delil portal Dnevno.hr.

Oglaševanje

Sestavine za 12 mafinov

  • 250 g pireja iz pečene buče
  • 150 g polnozrnate moke
  • 100 g mletih ovsenih kosmičev
  • 2 jajci
  • 80 g rjavega sladkorja ali medu
  • 60 ml olja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička cimeta

Priprava

Najprej v večji skledi združimo bučni pire, jajci, sladkor in olje. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine – moko, mlete ovsene kosmiče, pecilni prašek, sodo in cimet. Suho mešanico nato postopoma vmešamo k mokri, da dobimo enotno maso. Če želimo, dodamo še orehe ali rozine. Zmes razdelimo v pekač za mafine in pečemo pri 180 °C približno 20–25 minut, da lepo narastejo in rahlo porjavijo.

Oglaševanje

Ti mafini so več kot le sladica – so uravnotežen prigrizek, ki združuje naravno sladkost buče, prijetno aromo cimeta in polnovredne sestavine. Odlični so za otroke, pa tudi za odrasle, ki si želijo nekaj zdravega ob kavi ali čaju.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih