Piščančje meso je eno najbolj priljubljenih živil v gospodinjstvih po vsem svetu, a hkrati tudi eno najbolj občutljivih. Strokovnjaki zato opozarjajo, da morate biti previdni, kako ga shranjujete.
Oglaševanje
Z nepravilnim shranjevanjem piščančjega mesa se lahko razvijejo bakterije, kot sta salmonela ali kampilobakter, ki vodita v resno zastrupitev s hrano, piše N1 Bosna in Hercegovina.
Strokovnjaki zato pozivajo, da začnete ustrezno shranjevati meso, obenem pa bodite pozorni na njegov vonj, barvo in teksturo.
Oglaševanje
Prav je, da ga po odprtju v hladilniku hranite največ dva dni, pravijo strokovnjaki. Temperatura hladilnika ne sme preseči štirih stopinj Celzija, piščanec pa položite v posodo s pokrovom ali ga zavijte v plastično folijo, da preprečite stik z drugimi živili.
Kuhan, pečen ali ocvrt piščanec lahko po mnenju strokovnjakov v hladilniku ostane od tri do štiri dni. Pri tem bodite pozorni, da je v hladilniku pravilno zaprt.
Kdaj piščanca dati v zamrzovalnik?
Če ste prepričani, da ga ne boste uporabili v dveh dneh, je zamrzovanje piščančjega mesa najboljša rešitev za vas. Strokovnjaki trdijo, da lahko surovo piščančje meso v zamrzovalniku zdrži tudi do devet mesecev.
Oglaševanje
Če želite zamrzniti kuhano piščančje meso, bodite previdni, saj bo v zamrzovalniku zdržalo štiri mesece, sčasoma pa tudi izgubilo svojo prvotno teksturo.
Strokovnjaki svetujejo še, da si vedno zapišete datum odprtja embalaže ter umijete roke in druge površine, ki so prišle v stik s surovim piščancem. Odsvetujejo tudi, da bi meso pustili na sobni temperaturi več kot dve uri.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje