Večina ljudi, ki ima čez teden veliko obveznosti, si rada vnaprej pripravi jedi, ki jih pred uživanjem obroka samo pogreje. Nekateri to storijo tudi z mesom, ki pa po pogrevanju lahko postane suho. Kako se temu izogniti?
Da bi bilo kosilo, ki smo ga pripravili dan ali dva prej, res okusno, ga običajno pred začetkom obroka pogrejemo. Največkrat pa se pri pogrevanju živil zmotimo pri zrezkih, ki lahko po vnovični termični obdelavi postanejo suhi. Preberite si tri najpogostejše načine za pogrevanje zrezkov.
V pečici
Ta metoda vam bo vzela nekaj več časa. Vendar se bo splačalo tudi zato, ker bo meso bolj okusno – kot bi bilo pravkar pečeno. Pečico morate segreti na 120 stopinj. Meso položite na rešetko in ga skupaj s pekačem postavite v segreto pečico. Naj se greje približno 20 minut, občasno pa preverite, da se ne bi izsušilo.
V mikrovalovni pečici
Pogrevanje v mikrovalovni pečici je hitro in enostavno. Meso položite v globok krožnik, nato pa ga zalijte z jušno osnovo ali kakšno omako, da se ne izsuši. To bo zadržalo vlago v mesu. Pokrijte krožnik in segrevajte 30 sekund na srednji temperaturi. Nato zrezek obrnite in ga segrevajte še 30 sekund.
V ponvi
V teflonsko ponev dajte malo jušne osnove. Ko je ponev segreta, dodajte še meso in ga grejte krajši čas, piše Krstarica.
Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?
Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!