Priprava zahteva nekaj potrpežljivosti, a je vredna vsakega truda.
Testenine so ena najbolj priljubljenih in prilagodljivih živil po vsem svetu. Njihova vsestranskost se kaže v neskončnih možnostih priprave, ki zadovoljijo okuse in želje različnih ljudi.
Obstaja nekaj preprostih receptov za testenine, ki bodo pripravljene v 15 do 20 minutah, pa tudi takšni, ki vam bodo vzeli malo več časa.
Eden takih je recept, ki ga je delil Punkufer.hr. Gre za testenine s karamelizirano čebulo. Priprava zahteva nekaj potrpežljivosti, vendar je vredna vsakega truda. S to jedjo boste namreč svoje brbončice popeljali na nepozabno kulinarično popotovanje.
Preberite tudi: Trik pri praženju čebule, ki bi ga moral poznati vsak kuhar
Sestavine za testenine s karamelizirano čebulo
- 400 gramov testenin po želji
- 700 gramov čebule
- 125 gramov masla
- 60 ml desertnega vina
- pest naribanega parmezana
- 1 žlica sladkorja
- sol in poper po želji
Priprava testenin s čebulo
V večji kozici na zmerni temperaturi raztopimo maslo. Dodamo na trakove narezano čebulo in občasno premešamo, dokler ne postekleni.
Dodamo sladkor in ščepec soli, zmanjšamo ogenj in pustimo, da čebula karamelizira. Za to bomo potrebovali približno eno uro praženja pri najnižji temperaturi.
Čebuli nato dodamo desertno vino in vse skupaj pražimo še nekaj minut.
Testenine skuhamo na običajen način, nato jih primešamo karamelizirani čebuli. Na koncu dodamo sveže nariban parmezan.
Dober tek!