Po 54 letih ji je sporočil novico: “Ostala sem brez besed”

Navdih 18. Maj 202416:21 1 komentar
Zaročni prstan Marilyn Birch
Foto: Marilyn Birch

Marilyn Birch je svoj zaročni prstan izgubila leta 1970, zdaj pa se je po 54 letih vrnil k njej.

76-letna Marilyn Birch je svoj zaročni prstan izgubila, ko je leta 1970 hranila živino na družinski kmetiji. Čeprav ga je že tisti dan iskala, ga ni našla.

“Tu in tam sem preverila, če bi ga slučajno kje opazila. Nazadnje sem obupala in se sprijaznila, da zaročnega prstana ne bom nikoli več videla,” je povedala za Sky News.

A Keith Phillips je s svojim detektorjem kovin imel druge načrte. V zadnjem času se je na kmetiji večkrat oglasil, da bi raziskal, kakšni zakladi se skrivajo pod zemljo.

“Pokazal nam je različne kovance in kose, ki jih je našel na kmetiji. Nekega večera, ko je odhajal, sem mu v šali rekla: ‘Poslušaj, Keith, ne oziraj se na vse te smeti, pojdi in mi poišči zaročni prstan!'” pripoveduje Birch.

Takrat sta se temu oba smejala, a kakšen teden pozneje je Phillips poklical Birch, da je prstan našel. “Bil je zakopan osem centimetrov globoko na enem od polj,” je povedala.

Prstan je očistila z zobno ščetko, kot pravi, pa ga od takrat ni več snela s prsta. “Ostala sem brez besed. Bila sem zelo čustvena in tudi Keith je bil čustven, saj je bil tako vesel, da je zame našel prstan,” je še povedala.

Izgubljeni prstan
Foto: Marilyn Birch

Njen mož je 80 let dopolnil januarja, a so praznovanje morali prestaviti. Zdaj je razlogov za proslavljanje toliko več.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje