Poglejte, kaj lahko počne z nosom: je edina na svetu, ki to zmore?

Navdih 23. Jan 202417:08 0 komentarjev
LuLu Lotus, žvižganje skozi nos
Foto: Zajem zaslona (YOUTUBE)

Kanadčanka je morda edina na svetu, ki lahko žvižga skozi nos. Žvižga od popa do klasike, postavila pa je tudi Guinnessov rekord.

Ko je bila LuLu Lotus iz Aurore v Kanadi stara sedem let, je ugotovila, da lahko žvižga.

Vendar ne tako kot večina, skozi usta, ampak skozi nos. S to svojo sposobnostjo je dolgo časa zabavala sošolce in jezila učitelje, ki niso vedeli, kdo od učencev v razredu žvižga.

“Ne vem natančno, kako to počnem,” razlaga LuLu v enem od videov na YouTubu. “Mislim, da nadzorujem neke mišice v grlu. Če odprem usta, pride zvok skozi njih, če pa usta zaprem, pa žvižg pride skozi nos.” Že kot deklica je želela čim bolj nadzorovati telo, še pravi v posnetku. Žvižganje skozi nos pa je izpopolnila do te mere, da lahko danes žvižga marsikatero melodijo – od zabavne, filmske do klasične glasbe.

Nedavno je postavila Guinnessov rekord za najglasnejše žvižganje z nosom in pri tem zažvižgala tematsko pesem iz filma Boter ter tako presegla 44 decibelov, kar je jakost, ki jo dosežejo nekatere ptice pevke.

Ni znano, ali njeno umetnost obvlada še kdo drug na svetu, LuLu pa je v svojem videoposnetku dejala, da bi bilo to zanimivo izvedeti. “Morda bi lahko naredila duet,” pravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!