Prodala vse svoje imetje in šla za tri leta okoli sveta: “Samo nebo je meja”

Navdih 09. Maj 202305:00 0 komentarjev
Križarka - Life at Sea Cruises
PROFIMEDIA

Upokojena 75-letna učiteljica iz Kalifornije se je odločila, da proda vse svoje imetje in vplača triletno križarjenje okoli sveta.

V nasprotju z mnogimi drugimi se je 75-letna upokojena srednješolska učiteljica Sharon Lane iz Kalifornije odločila, da bo del svojih upokojenskih let preživela nekoliko drugače.

Ko je slišala, da ameriško podjetje Life at Sea Cruises ponuja triletno križarjenje, se je v njej znova prebudil avanturistični duh. Nemudoma se je odločila, da bo svoja najboljša upokojenska leta preživela na ladji za križarjenje.

Takoj je začela prodajati svoje imetje, odpovedala najemnino za stanovanje in vplačala 90.000 dolarjev (okoli 81.400 evrov) za tri leta križarjenja okoli sveta, piše CNN.

Na potniški ladji MV Gemini je najela najcenejšo sobo, veliko okoli 12 kvadratnih metrov. Soba je brez oken, vendar naj bi imela zaslon, ki vseskozi v živo prenaša dogajanje zunaj ladje. Kot je dejala, ji to popolnoma zadostuje, saj v sobi ne namerava preživeti zelo veliko časa.

O življenju na ladji sanjala že prej

Potovanja so bila sicer vse življenje njena velika strast. V devetdesetih letih se je tako med drugim odpravila na dvoletno avanturo po Južni Afriki. Tudi v času kariere je kot učiteljica tujih jezikov svoje študente pogosto peljala v kakšno od evropskih mest.

Tudi o tem, da bi živela na ladji, je sanjala že v preteklosti, vendar so ji uresničitev sanj preprečevali predvsem visoki stroški takšnega načina življenja.

V 375 pristanišč po vsem svetu

Njena triletna avantura se bo začela 1. novembra v Istanbulu, od koder bo ladja za križarjenje odplula okoli sveta. Ustavila se bo v 375 pristaniščih po vsem svetu. Na 208 destinacijah bo naredila tudi daljše postanke.

Lane je za CNN dejala, da si bo ogledala tudi mesta, kjer bodo ostajali dlje časa, a da bo večino časa vseeno ostala na ladji. “Ocean je tisto, kar me vleče,” je dejala ter zavrnila možnost, da bi na potovanju prekinila dolgoletno samskost. “Želim si le spoznati nove prijatelje,” je dejala.

“Malo tudi izzivam usodo, a verjamem, da se bo ob moji vrnitvi tu še vedno našlo mesto zame. Mogoče pa se bom ustalila v kakšni drugi državi. Nihče ne ve, samo nebo je meja,” je navdušena Lane, ki vsem svetuje, da se opogumijo in uživajo v življenju na podoben način kot sama. “Ne bodite samo doma. Res je, da je dom tam, kjer je srce. A lahko je tudi povsod tam, kjer odložite klobuk. Odidite na ladjo, letalo ali avtomobil in pojdite nekam.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!