Skriti del pralnega stroja: “Že leta ga imam, pa sem šele zdaj izvedela za to”

Navdih 29. Maj 202404:35 6 komentarjev
čiščenje pralnega stroja
Foto: PROFIMEDIA

Pralni stroj je eden najpogosteje uporabljenih gospodinjskih naprav, ki skrbi za čista in sveža oblačila. Vendar pa je pomembno, da tudi sami poskrbimo za njegovo redno čiščenje.

Pralni stroji zelo olajšajo pranje perila, vendar je pomembno, da jih tudi očistimo.

“Gurujka” čiščenja in vplivnica Barbara Costello, ki ima na Instagramu profil “Brunch with Babs”, je pokazala, kako očistiti skriti del pralnega stroja in s tem podaljšati njegovo življenjsko dobo, piše The Sun.

Priporočila je čiščenje filtra vsakih nekaj mesecev in spodbudila sledilce, naj ga poiščejo v pralnih strojih.

“Če ne veste, kje je filter, bi to lahko predstavljalo težavo, saj bi ga morali očistiti do štirikrat na leto,” je povedala Costello. Nato je pokazala, kako filter odstraniti in temeljito očistiti.

View this post on Instagram

A post shared by Babs (@brunchwithbabs)

“Moj filter je na sprednji strani pralnega stroja. Pripravim brisačo in skledo,” je pojasnila. Med odstranjevanjem filtra je iz stroja pritekla voda, ki jo je ujela v posodo. “Po izpiranju filtra v topli vodi preverite, ali so v pralnem stroju ostale na primer nogavice.”

Costello je nato uporabila nekaj belega kisa na krpi. “S tem obrišite predal za filter, ker je verjetno zelo umazan. Ko se posuši, filter vrnite v pralni stroj,” je svetovala. “Sedaj vam več mesecev ne bo treba skrbeti za filter. Čiščenje je trajalo približno pet minut, vendar bo znatno podaljšalo življenjsko dobo stroja, perilo pa bo bolj čisto,” je zaključila.

Navdušeni sledilci so hitro delili svoje misli v komentarjih. “Kaj? Že leta uporabljam pralni stroj in šele zdaj sem izvedela za to! Neverjetno!”, “Strah me je pomisliti, kaj vse je v našem pralnem stroju” so bili le nekateri od številnih odzivov.

Bonus video: Veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje