
Stepena smetana je eden izmed priljubljenih dodatkov sladicam, številni pa jo obožujejo tudi v kavi. Kaj je skrivnost za okusno stepeno smetano?
Kako narediti stepeno smetano neustavljivo okusno?
Smetani morate pred mešanjem z mešalnikom vedno dodati malo sladila, razen če uporabljate smetano, ki je že sladkana. Najboljša možnost je, da smetani dodate vaniljev sladkor, saj je dovolj fin, da ga ni treba mešati predolgo, piše Slobodna Dalmacija.
Če pa res želite popolno stepeno smetano, ji poleg sladkorja ali kakšnega drugega sladila dodajte še malo alkohola. Najboljša izbira je viski bourbon, ne morete pa zgrešiti tudi z različnimi likerji, ki jih lahko izberete glede na okus sladice, ki jo pripravljate.
Da se pri pripravi stepene smetane ne boste zmotili, je tu preprost recept:
250 ml smetane
1-2 žlici sladkorja v prahu
1-3 žlice bourbona
Dobro ohlajeno smetano dodajte v posodo in jo na kratko premešajte, da se začne gostiti. Dodajte ostale sestavine in mešajte toliko časa, da smetana postane čvrsta. Postrezite jo takoj ali pa posodo pokrijte s folijo in jo shranite v hladilniku, še piše Slobodna Dalmacija.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!