
Preprosta torta brez peke nikoli ne razočara, pripravite pa jo v pičlih 20 minutah.
Oglaševanje
Čeprav kokos ni vsakomur prva izbira med okusi, zna ta recept prepričati tudi tiste, ki mu običajno niso naklonjeni. Ljubiteljem kokosa pa bo zagotovo pričaral pravo malo rajsko izkušnjo – mehko, kremasto in hkrati osvežilno sladico, ki se pripravi hitro in brez posebnih kuharskih spretnosti.
Kokosova torta je namreč ena izmed tistih sladic, ki ne zahtevajo peke, zato je popolna izbira za vroče dni, ali za trenutke, ko si zaželite nekaj sladkega, pa nimate veliko časa. Za pripravo boste potrebovali le približno 20 minut, piše portal Dnevno.hr, ki je tudi objavil recept za to poslastico.
Potrebujemo
- 200 g maslenih piškotov
- 100 g masla (stopljenega)
- 500 ml mleka
- 150 g sladkorja
- 2 vrečki vaniljevega pudinga
- 200 g kokosa
- 200 ml smetane za stepanje
- kokos za posip
Postopek priprave
Piškote zdrobite in jih zmešajte s stopljenim maslom. Nastalo maso enakomerno razporedite po dnu okroglega modela (premera okoli 24 cm) in postavite v hladilnik, da se strdi.
V 400 ml mleka zavrite sladkor in kokos. V preostalih 100 ml mleka razmešajte prašek za puding in ga nato med mešanjem prilijte k vreli kokosovi zmesi. Kuhajte nekaj minut, da se zgosti.
Kremo še vročo prelijte čez piškotno podlago in pustite, da se popolnoma ohladi na sobno temperaturo.
Stepite smetano in jo premažite po kokosovi plasti. Povrhu potresite še nekaj kokosa za lepši videz in dodatno aromo.
Torto postavite v hladilnik za najmanj štiri ure – še boljše bo, če jo pustite stati čez noč.
Rezultat je čudovito lahka in sveža torta, ki združuje hrustljavo piškotno dno, kremasto kokosovo sredico in puhasto smetano. Preprosta priprava ter božanski okus jo uvrščata med tiste recepte, ki jih boste želeli ponoviti večkrat.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje