Sočne kocke iz 4 sestavin, za katere ni treba prižgati pečice

Navdih 01. Sep 202418:00 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Zelo bogata in kremasta sladica, ki jo pripravimo iz visokokakovostne čokolade in smetane. Tako dobra, da se kar stopi v ustih.

Za pripravo kolača, ki se dobesedno topi v ustih, potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, malo truda in nekaj potrpljenja, ko počakate, da se ohladi.

Z le nekaj sestavinami lahko ustvarite bogato, sočno in gladko japonsko sladico, imenovano nama kolač. Nama v japonščini pomeni svež ali surov, kar popolno opisuje teksturo te poslastice, piše Punkufer.hr, ki je objavil tudi recept.

Sestavine:

  • 400 g kakovostne temne čokolade (70 % kakava)
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 1 žlica likerja ali žganja (po želji)
  • Kakav v prahu za posipanje

Priprava:

Najprej nasekljajte čokolado na manjše koščke, da se bo kasneje enakomerno stopila.

Pekač velikosti 20 x 20 cm obložite s peki papirjem.

V lonec vlijte smetano in jo segrejte skoraj do vretja, pri čemer pazite, da ne zavre. Ko se na površini začnejo pojavljati mehurčki, lonec odstavite z ognja. Dodajte sesekljano čokolado in s suho silikonsko metlico mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Po želji lahko dodate še liker ali žganje. Zmes vlijte v pripravljen pekač, ga večkrat rahlo udarite ob delovno površino, da se masa enakomerno razporedi, nato pa ga postavite v hladilnik za 4-5 ur, da se kolač strdi.

Ko se kolač ohladi, odstranite papir. Segrejte nož in z njim poravnajte robove kolača, da dobite lepo obliko. Nato ga narežite na približno 2,5 cm velike kocke. Pred vsakim rezanjem nož ponovno segrejte. Na koncu s pomočjo cedila posujte kakav preko narezanih kock.

Če kolača ne boste takoj postregli, ga shranite v hladilnik. Približno 5 do 10 minut pred serviranjem ga vzemite iz hladilnika, da se rahlo omehča in tako doseže popolno teksturo, ki se stopi v ustih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!