Trik pri praženju čebule, ki bi ga moral poznati vsak domači kuhar

Navdih 29. Maj 202417:51 0 komentarjev
praženje čebule
Foto: PROFIMEDIA

Slavni kuharji med praženjem čebule dodajo eno sestavino, daje ji odličen okus.

Praženje čebule je osnovni korak v mnogih receptih, vendar obstaja trik, ki bo njen okus močno izboljšal.

Po poročanju portala krstarica.com je skrivna sestavina sladkor, ki bo dal okusu čebule bogatejšo in slajšo noto.

Med praženjem preprosto dodajte ščepec sladkorja, da čebula rahlo karamelizira in pridobi bolj intenziven okus. Sladkor deluje kot odličen ojačevalec okusa, vendar pazite, da ga ne uporabite preveč, saj lahko jed postane preveč sladka.

Za najboljše rezultate najprej segrejte olje, dodajte košček masla, nato čebulo in ščepec sladkorja. Ta preprost trik lahko vaše jedi naredi neustavljive.

Poleg tega bo pražena čebula dobila lepo karamelno barvo in postala mehkejša, kar bo obogatilo okus vaših jedi.

Z le malo sladkorja lahko običajne jedi spremenite v prave gurmanske poslastice, ki jih bodo vaši gostje naravnost oboževali.

Bonus video: Veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!