Uradno najboljša juha na svetu: odlična je in zelo preprosta

Navdih 24. Sep 202405:11 1 komentar
juha, vori vori
Foto: Zajem zaslona/YOUTUBE

Med številnimi juhami sveta je najvišje ocene obiskovalcev spletne strani Taste Atlas prejela paragvajska juha, imenovana vori vori.

Spletna stran Taste Atlas, ki piše o jedeh z vsega sveta in objavlja recepte zanje, je objavila seznam najboljših juh na svetu.

Na vrh se je z najboljšimi ocenami obiskovalcev strani povzpela paragvajska juha vori vori.

Juho največkrat naredijo iz piščančjega ali govejega mesa in obilice zelenjave, dodajo pa ji puhaste cmoke iz koruzne moke in sira. Juho tradicionalno začinijo z lovorjevim listom, nageljnovimi žbicami (klinčki) in peteršiljem, dodajajo ji tudi žafran, ki ji poleg posebnega okusa doda tudi zlato barvo.

Juha je še posebej priljubljena v hladnih zimskih mesecih, čeprav jo jedo tudi čez leto. Vedno se postreže topla, posuta s svežim peteršiljem in z naribanim parmezanom, piše spletna stran.

Tako kot pri vseh juhah tudi pri vori vori obstajajo številne različice, v eni od njih vključijo piščančje meso, pečeno na žaru.

Za eno od variant juhe vori vori potrebujete:

6 žlic olja

8 piščančjih beder brez kosti, narezanih na koščke

1 čebulo

nekaj stebel mlade čebule

2 na kocke narezana paradižnika

1 zeleno papriko

500 gramov na kocke narezane hokaido buče

2 na manjše kose narezana korenčka

lovorjev list, sol in poper

žafran in klinčke (po želji)

Za pripravo cmokov pa potrebujete:

160 gramov koruzne moke

140 gramov mladega sira (skute ali ricotte)

piščančjo jušno osnovo (po želji)

Pripravo si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje