Ob odprtju nove plastenke olja številni pogostokrat čepek oziroma tesnilo preprosto odvržejo. To je napaka. Čep ima v resnici uporabno funkcijo, ki pride prav pri kuhanju.
Zaščitnega čepka ob odprtju nove plastenke olja nikar ne zavrzite proč.
Določanje natančne količine olja, ki ga potrebujete za pripravo jedi, je namreč včasih težko oceniti na pamet. Na družbenih omrežjih pa se je v preteklih dneh razširil nadvse uporaben trik z uporabo oljnega čepka. Če ga ob odprtju položite na drugo stran, lahko tako lažje nadzorujete pretok olja pri dolivanju v posodo. S čepkom olje namreč izteka počasneje in preprečuje prekomerno razlitje.
Omenjeni trik bo vsekakor prav prišel vsem kuharskim navdušencem, ki pogostokrat uporabljajo kar prste. Namesto da bi si naslednjič mazali roke, raje uporabite čepek, piše N1 Beograd.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje