
Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da ste kupili svež hlebec kruha, ki je že naslednji dan bil suh in brez okusa. Znani kuhar Paul Hollywood je zato razkril eno pogostejših napak, ki jo naredijo ljudje, in pojasnil, kako bo vaš kruh ostal svež dlje časa.
Oglaševanje
Priljubljeni angleški kuhar Paul Hollywood je nedavno razkril pogosto napako ljudi, ki iz trgovine prinesejo hlebec kruha.
Kot je pojasnil v objavljenem videoposnetku na družbenem omrežju TikTok, je ena najpogostejših napak ljudi, da kruh položijo v hladilnik. Čeprav se zdi smiselno, da bo mraz ohranil svežino kruha, se bo zgodilo ravno nasprotno.
Oglaševanje
"Kruha ne dajajte v hladilnik. Hitreje se postara, ker hladilnik iz njega izvleče vlago in ga posuši," je dejal.
@theofficialpaulhollywood Here’s why you NEVER put your bread in the fridge… #paulhollywood #tip #baking #bread #toptips
♬ original sound - Paul Hollywood
Kot dodatno pojasnjuje spletni portal Food & Wine, obstaja še en razlog, zakaj hladilnik dodatno izsuši vaš kruh. Škrob v testu med peko absorbira vodo in se zaradi toplote razširi. Ko kruh vzamete iz pečice, se škrob začne kristalizirati in se vrne v svojo prvotno obliko.
Pri tem se voda izloči iz škrobnih molekul, kruh pa se izsuši in otrdi. To se zgodi še hitreje, če kruh shranjujete v hladilniku, saj so tam temperature nižje.
Oglaševanje
Zato je pametno, da kruh, če ga želite ohraniti dlje časa, raje shranite v zamrzovalniku, je razložil Hollywood. "Kruh narežite in nato vsako rezino zavijte v plastično folijo in jo položite v zamrzovalnik," je predlagal.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje