Nov izziv na TikToku: učenci uničujejo šolska stranišča

Magazin 21. Sep 202112:17
Šolsko stranišče
PROFIMEDIA

Zaradi novega izziva na TikToku učenci v ZDA kradejo pisoarje, uničujejo keramične ploščice in kradejo dozirnike mila.

Učenci uničujejo šolska stranišča po vsej državi, nato pa “razdejanje” objavljajo na priljubljenem družbenem omrežju. TikTok skuša izziv preprečiti z odstranitvijo številnih videoposnetkov, objavljenih na tej platformi.

Če boste v iskalnik aplikacije vnesli ime izziva (“devious licks”), se vam bo prikazalo sporočilo: “ni rezultatov”. Družba poudarja, da takšne vsebine kršijo njihove smernice in da je spodbujanje varnih in pozitivnih izkušenj glavni cilj TikToka.

“Pričakujemo, da bo naša skupnost ostala varna in odgovorno ustvarjala. Ne dovoljujemo vsebin, ki spodbujajo ali omogočajo kriminalne dejavnosti. “Takšne vsebine odstranimo in preusmerimo oznake in rezultate iskanja na naše smernice, da bi preprečili takšno vedenje,” je za CNN povedal tiskovni predstavnik TikToka.

Uporabniki TikToka so takšne videoposnetke začeli deliti na drugih družbenih omrežjih. Če boste v iskalnik na Twitterju vnesli ime izziva, se bodo prikazali videoposnetki kraje umivalnikov in druge šolske lastnine.

Nekatere šole v ZDA so začele zaklepati stranišča, da bi preprečile uničevanje in krajo. Vendar psiholog John Duffy trdi, da se nekateri otroci zaradi socialne tesnobe umaknejo v stranišča in bi lahko zaradi zaklepanja postali anksiozni.

Duffy navaja, da je pomembno, da se starši zavedajo najnovejših trendov in izzivov na družbenih omrežjih, da se lahko o tem pogovarjajo z otroki. Starši bi morali otrokom razložiti, kakšne so negativne posledice ob uničevanju šolskega inventarja.