Olimpijski in evropski prvak na 100 m je poročen (FOTO)

Magazin 20. Sep 202213:30
Marcell Jacobs
Profimedia

Italijanski olimpijski in evropski prvak na 100 m Marcell Jacobs se je ob Gardskem jezeru poročil s svojo dolgoletno ljubeznijo.

“Vse najboljše najboljšemu delu mene.” S tem posvetilom je 27-letni atlet ta konec tedna svoji srčni izbranki Nicole Daza zaželel rojstni dan. Na isti dan je potekal tudi poročni obred.

Marcell Jacobs
Profimedia

“Vse je pripravljeno, miren sem in komaj čakam,” je atlet delil občutke za Gazzetta dello Sport pred slovesnostjo.

Družinsko srečo dvojica, ki ima sina Anthonyja in hčerko Megan, deli tudi na družbenih omrežjih, tako sta objavila tudi utrinke s poročnega dne. Ljubezensko idilo sta kronala s poroko pred 170 svati, bližnjimi prijatelji in družino.

Mladoporočenca bosta poročne tedne preživela na Baliju in Maldivih.

Marcell Jacobs
Profimedia

Na poroko ni prišel športnikov oče Lamont, kar pa je prvak iz Desenzana pričakoval. Marcell je poskušal popraviti odnos z očetom, ki ga je zapustil, ko je bil majhen. To mu je svetoval terapevt, a za zdaj sprave, kot kaže, ni na obzorju.

“Ni prišel, zatajil je. Na srečo so iz ZDA prispeli moja babica, strici in nekaj bratrancev – skupaj 16 ljudi,” je za Gazzetta dello Sport povedal Marcell Jacobs.

“Kdo je tvoj oče, so me prijatelji spraševali, ko sem bil otrok: ne obstaja, sem odgovoril, komaj vem, da nosim njegovo ime. Leta sem gradil zid. In ko je poskušal vzpostaviti stik z mano, mi je bilo vseeno. Sovražil sem ga, ker mi je manjkal, ampak nato sem obrnil pogled na to: dal mi je življenje, nore mišice, hitrost. Ocenil sem ga, ne da bi o njem karkoli vedel.”

Nicole Daza
Profimedia

27-letnik, ki se je rodil v El Pasu v ZDA, je lani na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil zlati medalji v teku na 100 metrov in štafetni preizkušnji. Avgusta je na evropskem prvenstvu v Münchnu upravičil vlogo favorita – ugnal je tekmece v sprintu na 100 m.

Marcell Jacobs
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.