Pivo & burger fest tokrat prvič tudi v drugih krajih po Sloveniji

Magazin 08. Jun 202213:45 0 komentarjev
Pivo & Burger Fest
Pivo & Burger Fest

Kulinarični projekt Pivo & Burger Fest se bo odpravil na turnejo po Sloveniji, najprej na Ptuj, nato v Novo Gorico.

Ljubitelji piva in hamburgerjev bodo lahko uživali v soboto, 11. junija, med 11. in 22. uro na Mestnem trgu na Ptuju. Teden dni zatem, 18. junija, pa bodo odlični domači pivovarji in izvedenci za burgerje obiskovalce k užitkom vabili na Delpinovi ulici v Novi Gorici, prav tako med 11. in 22. uro.

Pivo & Burger Fest
Pivo & Burger Fest

Priljubljeni Pivo & Burger Fest, ki ga v Ljubljani že od leta 2014 organizira ekipa, zaslužna za mednarodno priznano kulinarično uspešnico Odprta kuhna, bo tokrat prvič gostoval na trgih drugih slovenskih mest. Organizatorji ugotavljajo, da kombiniranje piva in burgerjev ni več le trendni koncept ali prehodna muha, saj se je dvojec v preteklih letih zasidral globoko v našo kulturo.

“Naraščajoče zanimanje za kraft pivo in gurmanske burgerje je v začetku morda pomenilo odmik od uveljavljenega, a sprva nišno področje je preraslo svoje okvire. Danes so odlična butična piva širše dostopna, varijo jih po vsej Sloveniji, pa tudi dobri burgerji iz kakovostnih sestavin so postali stalnica, ki bo vedno del jedilnikov urbanih gurmanov. Veseli nas, da bomo letos pestro ponudbo, predvsem pa dobro vzdušje, značilno za naš festival, končno ponesli tudi v druga mesta,” pravi idejni vodja projekta Lior Kochavy.

Pivo & Burger Fest
Pivo & Burger Fest

Tako na Ptuju, kjer bo Pivo & Burger Fest potekal v soorganizaciji z Zavodom za turizem Ptuj, kot v Novi Gorici, kjer se kot soorganizator projektu pridružuje Mestna občina Nova Gorica, se bodo ljubitelji najlepšega in najboljšega kulinaričnega para lahko sprehodili med več kot 20 stojnicami, preizkušali pisano bero domislic domačih pivovarjev in odkrivali sočnost odbitih idej domačih specialistov za burgerje.

“Vse, ki boste takrat razgreta grla s pivom hladili na kakšni eksotični lokaciji, na primer v Fiesi, pa naj pomirimo – nič ni zamujenega, na Pivo & Burger Festu se bomo srečali še 3. in 4. septembra na Pogačarjevem trgu v Ljubljani ter 24. septembra v Novem mestu,” je še dodal Kochavy.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!