Posebni športni copati za 1.200 evrov: nosijo jih lahko le konji

Magazin 31. Okt 202214:24 0 komentarjev
superge, konj
PROFIMEDIA

Superge, ki jih je ustvaril ameriški umetnik iz Kentuckyja, stanejo več kot tisoč evrov, njihova izdelava pa je težavna in dolgotrajna. Niso namreč ustvarjene za ljudi, temveč za konje.

Marcus Floyd, umetnik iz ameriške zvezne države Kentucky, je ustvaril nenavadne superge, za katere morajo kupci odšteti več kot tisoč evrov, čeprav jih ne morejo nositi. Ustvarjene so bile namreč za konje.

konjske superge
PROFIMEDIA

Pobudo za konjske čevlje je Floydu dala lokalna turistična agencija, ki je želela tako prispevati k prepoznavnosti Kentuckyja, sicer znanega po konjskih dirkah.

Izdelava enega para traja tudi do 17 ur. Floyd je najprej kupil klasične “človeške” superge in jih razstavil. Vsak delček superg je nato sestavil na ogrodje zaščitnega škornja za konje. Čevlji zato popolnoma ustrezajo konjski nogi in jih lahko konji dejansko tudi nosijo.

marcus floyd, konjske superge
PROFIMEDIA

Prve konjske superge bodo novembra prodali na dražbi, izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene. Floyd pa bo superge še naprej izdeloval in prodajal zainteresiranim kupcem, le da jih bo zasnoval sam. Od dizajna bo odvisna tudi cena, ki znaša 1.200 evrov ali več.

konjske superge
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!