11 najboljših evropskih destinacij za počitnice z družino

Potovanja 20. Jun 202421:45 0 komentarjev
Punta Rata, Brela, makarska riviera, Hrvaška, Dalmacija, Jadransko morje
Foto: PROFIMEDIA

Od razgibanih severnih obal do s soncem obsijanih obal Sredozemskega morja Evropa vabi s kupi čudes, ki jih lahko družine raziščejo. Tu je izbor enega od popotniških portalov.

1. Laponska, Finska

Tu, pod plešočimi odtenki polarnega sija, oživijo otroške sanje sredi širnih prostranstev nedotaknjenega snega. Predstavljajte si haskije, ki vozijo sani skozi čarobne gozdove, medtem ko čisti zrak odmeva od smeha in navdušenja, poroča Affordable Luxury Travel.

S svojo mešanico arktičnih čudes in počitniškega šarma Laponska obljublja nepozabno potovanje za družine, ki iščejo čarobnost zime v Evropi.

Laponska
Laponska (Foto: PROFIMEDIA)

2. Algarve, Portugalska

Algarve, skrita vzdolž južne obale Portugalske kot skriti dragulj, navdušuje družine s svojo neustavljivo mešanico pustolovščine in zabave.

Predstavljajte si neskončne odseke zlatih plaž, kjer atlantski valovi mamijo tako deskarje kot ljubitelje peščenih gradov. Na drugi strani obale razgibane pečine ponujajo panoramske razglede in vabijo avanturiste, da raziščejo skrite zalive in morske jame.

Algarve
Jama Benagil, Algarve (Foto: PROFIMEDIA)

3. Kreta, Grčija

Kreta se je izkazala za eno od popolnih destinacij v Evropi za družine, ki iščejo popolno mešanico zgodovine, kulture in naravnih lepot. Stopite v svet, kjer starodavne ruševine šepetajo zgodbe o preteklih civilizacijah in vabijo radovedneže k raziskovanju legendarnih minojskih palač in arheoloških čudes. S svojimi sončnimi obalami in kristalno čistim morjem Kreta ponuja neskončne možnosti za zabavo na plaži, od gradnje peščenih gradov do pustolovskega potapljanja.

Matala
Foto: PROFIMEDIA

4. Sardinija

Družine se lahko potopijo v bogato zgodovino in kulturo Sardinije ter raziskujejo očarljive vasice z zavitimi ulicami in živahnimi tržnicami, polnimi lokalnih dobrot.

Najmlajši bodo uživali v srečanjih z divjimi živalmi v naravnih rezervatih, medtem ko se starejši pustolovci lahko odpravijo na potapljanje in odkrivajo živahno morsko življenje.

Sardinija
Sardinija (Foto: PROFIMEDIA)

5. Morzine, Francija

V osrčju francoskih Alp je Morzine, zimska pravljica, ki se čez leto spremeni v družinsko zatočišče. Pozimi pa je to raj za smučarje in deskarje z dostopom do enega največjih medsebojno povezanih smučišč na svetu. Družine lahko raziskujejo čudovite pohodniške poti, kolesarijo po slikovitih poteh ali se preizkusijo v vznemirljivih gorskih kolesarskih dogodivščinah.

Morzine. Francija
Morzine, Francija (Foto: PROFIMEDIA)

6. Češka

Poleg privlačnih mest je zeleno podeželje, posejano z očarljivimi vasicami, srednjeveškimi ruševinami in zelenimi griči, kot nalašč za avanture na prostem, kot sta pohodništvo in kolesarjenje. Družine se lahko potopijo v zgodovino na območjih, ki so pod Unescovo zaščito, se prepustijo slastni češki kuhinji in uživajo v slavnem češkem pivu.

Od raziskovanja dih jemajočih jam do sprostitve v zdraviliščih, Češka republika vabi družine, da ustvarijo nepozabne spomine sredi brezčasnih pokrajin in tople gostoljubnosti.

Praga, Češka
Praga, Češka (Foto: PROFIMEDIA)

7. Bolgarija

Ena najbolj neverjetnih destinacij, ki jih lahko obiščete v Evropi, je Bolgarija. Je skriti dragulj v vzhodni Evropi, ki je popolna tako za družine, ki iščejo avanturo, kot tudi za tiste, ki iščejo mir.

Obdarjena z raznoliko pokrajino se Bolgarija ponaša z neokrnjenimi plažami vzdolž obale Črnega morja, kot nalašč za gradnjo gradov iz peska in vodne športe.

Bogata z zgodovino in kulturo očarljiva starodavna bolgarska mesta vabijo z arhitekturnimi čudesi, živahnimi tržnicami in tradicionalno kuhinjo, ki navduši vsak okus. Družine se lahko poglobijo v preteklost na arheoloških najdiščih, se čudijo okrašenim pravoslavnim cerkvam ali preprosto vpijejo živahno vzdušje lokalnih festivalov. S svojimi dostopnimi cenami, toplo gostoljubnostjo in dih jemajočo pokrajino Bolgarija obljublja nepozaben pobeg za družine, ki iščejo sprostitev ali avanturo.

katedrala Aleksandra Nevskega
Sofija, Bolgarija (Foto: PROFIMEDIA)

8. Danska

Danska slikovita pokrajina ponuja očarljivo zatočišče za družine. Predstavljajte si, da se zbudite ob pomirjujoči melodiji valov, ki nežno pljuskajo ob obalo, medtem ko slan morski vetrič oživlja vaše čute.

Udobne obmorske koče zagotavljajo popolno mešanico udobja in rustikalnega šarma s panoramskim razgledom na razčlenjeno obalo le nekaj korakov stran.

danska obala
Danska obala (Foto: PROFIMEDIA)

9. Hrvaška

Hrvaška je dežela raznolikih čudes in brezčasne lepote. Vzdolž njene razgibane obale skriti zalivi in ​​neokrnjene plaže vabijo k s soncem prepojenim dogodivščinam, kot nalašč za gradnjo peščenih gradov in potapljanje v kristalno čisti vodi. Zgodovina oživi v starodavnih mestih, kot sta Dubrovnik in Split, kjer srednjeveško obzidje šepeta zgodbe o preteklih imperijih, medtem ko očarljive vasice, posejane s hišami s strehami iz terakote, ponujajo vpogled v tradicionalno hrvaško življenje.

Hrvaška
Hrvaška (Foto: PROFIMEDIA)

10. Švica

Od veličastnih švicarskih Alp, okrašenih s snežnimi vrhovi, do mirnih obal neokrnjenih jezer, država ponuja mnoga doživetja za vse starosti. Pustolovske duše se lahko pozimi odpravijo po pobočjih ali se poleti sprehajajo po slikovitih poteh, kulturni navdušenci pa se lahko čudijo zgodovinskim mestom, polnim arhitekturnih čudes in zanimivih muzejev.

Lucern, Švica
Švica (Foto: PROFIMEDIA)

11. Nizozemska

Dežela mlinov na veter in polj tulipanov ponuja obilico užitkov za družine. Potopite se v amsterdamske očarljive ulice s kanali, kjer se zgodovinska arhitektura sreča s sodobnostjo, kulturni zakladi pa na vas čakajo v svetovno znanih muzejih, kot sta Rijksmuseum in Van Goghov muzej.

Nizozemska, Amsterdam
Nizozemska (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!